Σινεμά - TV

«Ψυχές και Σώματα»του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

today1 Απριλίου, 2016

Background
share close

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στις 23 Μαρτίου 2016, στο Παρίσι, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του έλληνα δημοσιογράφου, συγγραφέα, παρουσιαστή και φωτογράφου Νίκου Αλιάγα, με τίτλο: «Ψυχές και Σώματα» (Corps et αmes), η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2016, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην πόλη Aβινιόν, της Νότιας Γαλλίας.

Η έκθεση, η οποία λαμβάνει χώρα στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο της Conciergerie (μεσαιωνικό κτήριο όπου φυλακίστηκε η Μαρία Αντουανέτα και τα μέλη της βασιλικής αυλής κατά τη Γαλλική Επανάσταση), τελεί υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Μνημείων της Γαλλίας (CMN).

aliagas 1

Η φωτογραφική συλλογή περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες με άρωμα ελληνικό, πολλές από αυτές γιγαντιαίες, αν σκεφτεί κανείς ότι φθάνουν τις διαστάσεις των 3,50 επί 2,50 μέτρων, απόλυτα όμως ταιριαστές με το επιβλητικό περιβάλλον στο οποίο εντάσσονται.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Νίκος Αλιάγας παρουσιάζοντας την έκθεση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η φωτογραφία αποτελεί για εκείνον «μιαν αγάπη που βρίσκει σήμερα την έκφρασή της σ’ έναν σχεδόν ανέλπιστο χώρο – κόσμημα».

aliagas 2

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν εξέχοντα πρόσωπα του γαλλικού πολιτισμού, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, διευθυντές μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, γκαλερίστες, φωτογράφοι, συνάδελφοί του δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, και ηθοποιοί.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%