Σινεμά - TV

Τηλεοπτική σειρά θα σκηνοθετήσει ο Γούντι Άλεν

today14 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

 

Ο Γούντι Άλεν, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου, θα σκηνοθετήσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, που θα διανέμεται μέσω της υπηρεσίας διαδικτυακών μεταδόσεων του ιστότοπου της εταιρείας Amazon, η οποία καθιερώνεται στο πεδίο της διαδικτυακής τηλεόρασης και αναδεικνύεται σε σοβαρή ανταγωνίστρια των Netflix και Hulu.

Η εντολή δόθηκε στον Γούντι Άλεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει να σκηνοθετήσει έναν κύκλο τριαντάλεπτων επεισοδίων, το σενάριο των οποίων θα γράψει ο ίδιος ο δημιουργός των ταινιών «Η Χάνα και οι αδελφές της», «Μέρες Ραδιοφώνου» και «Μανχάταν», διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι της Amazon Studios σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

«Δεν γνωρίζω πώς θα τα καταφέρω. Δεν έχω καμία ιδέα και δεν γνωρίζω καν από πού να ξεκινήσω. Κατά τη γνώμη μου, ο Ρόι Πράις (ο αντιπρόεδρος των Amazon Studios) θα μετανιώσει για την απόφαση που έλαβε», επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Γούντι Άλεν, γνωστός για τον αυτοσαρκασμό του, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς κινηματογραφιστές του Χόλλυγουντ.

Υπό τον τίτλο «Untitled Woody Allen Project» (Άτιτλο σχέδιο του Γούντι Άλεν) ο δημιουργός «θα γράψει» τη σειρά αυτή των Amazon Studios και «επίσης θα τη σκηνοθετήσει», ενώ οι θεατές θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν τον επόμενο χρόνο «αποκλειστικά» στο Prime Instant Video στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

«Ο Γούντι Άλεν είναι ένας οραματιστής δημιουργός που σκηνοθέτησε ορισμένες από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε μαζί του στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά», ανέφερε ενθουσιασμένος ο Ρόι Πράις σε ένα δελτίο τύπου των Amazon Studios.

Στα 79 του χρόνια, ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης με τα μεγάλα γυαλιά του με χαρακτηριστικό μαύρο σκελετό, που έχει ήδη τιμηθεί με τέσσερα βραβεία Όσκαρ, δεν έχει εγκαταλείψει τα κινηματογραφικά πλατό. Η πιο πρόσφατη ταινία του με τίτλο «Μαγεία στο Σεληνόφως», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο μήνα, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν και τον Κόλιν Φερθ, έγινε δεκτή με μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα από τους κριτικούς.

Πηγή: capital.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%