Μουσική

Ο Μπομπ Ντίλαν δίνει συναυλία για ένα μόνο άτομο

today3 Δεκεμβρίου, 2014

Background
share close

Μεταξύ των αποκλειστικών και υπερπολύτιμων εισιτηρίων για συναυλίες παγκοσμίως, αυτό ίσως είναι το κορυφαίο! Μια συναυλία του θρύλου της ροκ Μπομπ Ντίλαν, με έναν μόνο θεατή!

Ο Ντίλαν και το συγκρότημά του έδωσαν, την Κυριακή το απόγευμα, συναυλία στη μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφειας σε μόλις έναν τυχερό θαυμαστή: τον σουηδό δημοσιογράφο Fredrik Wikingsson, ο οποίος εργάζεται σε σειρά ταινιών για το πώς μοναχικά άτομα αντιμετωπίζουν γεγονότα που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλα πλήθη.

Ο Wikingsson, που αυτοχαρακτηρίζεται μέγας θαυμαστής  του Ντίλαν, προσπαθούσε για πολύ καιρό να κανονίσει τη συναυλία. Ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι ήταν τόσο νευρικός πριν από την παράσταση που δεν μπορούσε ούτε να φάει.

“Χαμογελούσα τόσο πολύ που ήταν σαν να ήμουν σε έκσταση” είπε, συμπληρώνοντας: “Το σαγόνι μου πονούσε για ώρες μετά, επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελώ”.

Ο Ντίλαν, που διατηρεί ένα ενεργό πρόγραμμα συναυλιών στα 73 του χρόνια, αργότερα την ίδια μέρα έπαιξε και μια πιο συνηθισμένη συναυλία στη Φιλαδέλφεια, αλλά η ιδιωτική συναυλία ήταν κάτι πολύ πρωτότυπο.

Ο Wikingsson, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συναυλία μέσω Twitter, σκοπεύει να μετατρέψει την εμπειρία του σε ένα δεκαπεντάλεπτο ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στο YouTube.

Μια σελίδα στο Facebook για το σουηδικό πρόγραμμα – που ονομάζεται πείραμα ENSAM, δηλαδή Πείραμα Μόνος – θα εξετάσει την ανταπόκριση του Wikingsson όταν παρακολουθούσε τον Ντίλαν χωρίς το πλήθος.

Το βασικό ερώτημα είναι: “Θα αισθάνεται απόλυτη ευτυχία ή ένα κενό, μην μπορώντας να μοιραστεί την εμπειρία με κάποιον;”

Ο Wikingsson δήλωσε στο Rolling Stone ότι δεν πήγε στη δημόσια συναυλία του Ντίλαν, λέγοντας ότι θα ήταν “περίεργο” και ότι “τίποτα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει την ιδιωτική του παράσταση”.

Αντ ‘αυτού, πέρασε το βράδυ σε ένα καραόκε μπαρ, τραγουδώντας επιλεγμένα τραγούδια του Ντίλαν μαζί με τον κόσμο.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%