Μουσική

07/3/2018 | Category: Μουσική

Αδημοσίευτα ποιήματα του Λου Ριντ με απαγγελίες από τον ίδιο

Άγνωστα ποιήματα του Λου Ριντ, του εμβληματικού τραγουδιστή και συνθέτη της ροκ, πρόκειται να δημοσιευθούν σε ένα νέο βιβλίο.

Με τίτλο «Do Angels Need Haircuts?» το βιβλίο, που θα εκδοθεί τον Απρίλιο, θα περιλαμβάνει και παλιότερα άγνωστα ποιήματα του θρύλου των Velvet Underground.

Σύμφωνα με τον Guardian, μόνο τρία από τα δώδεκα ποιήματα και τις μικρές ιστορίες της συλλογής έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.

Ο Ριντ, ο οποίος πέθανε το 2013, ήταν ένας από τους πιο ξεχωριστούς τραγουδοποιούς του 20ού αιώνα, αρχικά στους Velvet Underground και μετέπειτα σε σόλο καριέρα οπότε έγραψε μεγάλες επιτυχίες, όπως το “Perfect Day” και το “Walking on the Wild Side”.

Ηχογράφησε είκοσι άλμπουμ συμπεριλαμβανομένου του “Lulu” σε συνεργασία με τους Metallica.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ποιήματα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έξι μηνών το 1970, όταν ο Ριντ εγκατέλειψε το μουσικό συγκρότημα και επέστρεψε στο Λονγκ Άιλαντ για να εργαστεί  στη λογιστική εταιρεία του πατέρα του.

Η συλλογή θα περιλαμβάνει έναν επίλογο από τη χήρα του Λόρι Άντερσον και προλόγους του ίδιου του Ριντ.
Θα συνοδεύεται επίσης από ηχογραφήσεις, απαγγελίες των ποιημάτων από τον τραγουδιστή, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στη Νέα Υόρκη το 1971. Λέγεται πως ο ποιητής Άλεν Γκίνσμπεργκ ήταν στο ακροατήριο.

Τα ποιήματα αποτελούν μέρος του Αρχείου Λου Ριντ, που αποκτήθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.
«Από το Αρχείο Λου Ριντ θα δημοσιευθεί σπάνιο και μοναδικό υλικό από τη συναρπαστική συλλογή του έργου ζωής του Λου Ριντ. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτά τα ποιήματα», δήλωσε ο υπεύθυνος του Αρχείου, Ντον Φλέμινγκ.

«Ο Λου ήταν κατά βάθος λογοτέχνης και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη μουσική για να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι», δήλωσε.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr