Μουσική

Ακούστε το “Feeling Good” από την Lauryn Hill

today23 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Η Sony Music θέλοντας να γιορτάσει το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ “What, Happened, Miss Simone?”, που θα προβληθεί από το Netflix στις 26 Ιουνίου, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της συλλογής “NINA REVISITED: A Tribute to Nina Simone”.

Η συλλογή αυτή περιέχει 16 κλασσικά τραγούδια της Νινα Σιμόν, τα οποία ερμηνεύουν μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως οι: Ms. Lauryn Hill, Mary J. Blige, Common, Usher, Jazmine Sullivan, Lisa Simone (κόρη της Nina Simone), αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη θρυλική τραγουδίστρια.

Η Lauryn Hill εκτός από τη συμμετοχή της στην ερμηνεία των τραγουδιών, παίρνει μέρος και στην παραγωγή του άλμπουμ μαζί με τους: Jayson Jackson, Suzette Williams, Peter Edge και  Robert Glasper.

Θέλοντας να θυμίσουν τον μεγάλο ρόλο που έπαιξε η Nina Simone τις δεκαετίες του ’60  και του ’70 στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα, κάλεσαν την ΄Αντζελα Ντέιβις (Angela Davis), σύμβολο εκείνης της εποχής, να γράψει το κείμενο που συνοδεύει αυτή την κυκλοφορία.

Το γραφικό σχέδιο στο εξώφυλλο δείχνει τη Νίνα Σιμόν να κρατάει ένα κόκκινο μπαλόνι, παραπέμποντας έτσι στην επίσκεψη που είχε κάνει η μεγάλη τραγουδίστρια το 1971 στην Ντέιβις, κατά τη διάρκεια της κράτησής της στη φυλακή.

Η Νίνα Σιμόν υπήρξε πραγματικά ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία της μουσικής και η Sony Music ελπίζει με το NINA REVISITED: A Tribute to Nina Simone, να τιμήσει τη μουσική, την καριέρα και τη ζωή αυτής της θρυλικής μουσικής προσωπικότητας.

Ακούστε το “Feeling Good”, όπως το ερμηνεύει η Lauryn Hill

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%