Μουσική

Από δω και πέρα στη Μάλτα μπορείς να σπουδάσεις… Eurovision

today20 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close

Το Πανεπιστήμιο της Μάλτας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία ενότητα σπουδών σχετική με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ενότητα σπουδών θα ονομάζεται «Interpreting Music Culture: Multimodality, MTV & Eurovision» και θα ξεκινήσει από το επόμενο εξάμηνο.

Από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα η λίστα των μελετητών που έχουν στρέψει την προσοχή τους στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ολοένα και μεγαλώνει, τόσο στον τομέα της έρευνας όσο και σ’ αυτόν της διδασκαλίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού, η Eurovision είναι μία από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στον κόσμο. Με περισσότερα από εξήντα χρόνια κάλυψης, προκαλεί το ενδιαφέρον των μελετητών.

Μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ακαδημαϊκές μελέτες για το διαγωνισμό τραγουδιού, δημοσιεύτηκε το 1992 από τους Ντανιέλ Νταγιάν και Έλιχου Κατζ. Η έρευνα αυτή επικεντρώθηκε σ’ αυτό που ονομάζεται Media Events και, σύμφωνα με τους Νταγιάν και Κατζ, πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «διακοπές μαζικής επικοινωνίας». Τέτοια προγράμματα, υποστηρίζουν οι δύο μελετητές, επιτρέπουν στους τηλεθεατές να αισθάνονται μέρος της παράστασης κάτι που δίνει στο διαγωνισμό έναν ιστορικό σεβασμό.

Από την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε ο διαγωνισμός έχουν γραφεί πολλά επιστημονικά άρθρα κι έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διδασκαλίας σε διάφορους τομείς. Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών που επιλέγουν τη Eurovision ως πεδίο μελέτης και έρευνας συνεχώς αυξάνεται, καθώς όπως φαίνεται προσφέρει απεριόριστες επιλογές.

Πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%