Μουσική

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Αργύρης

today4 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός στιχουργός Γιάννης Αργύρης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε έντονα με την ιστορία του Νέου Κύματος στην Πλάκα, καθώς ήταν ιδιοκτήτης της μπουάτ Εσπερίδες, η οποία λειτούργησε στην εν λόγω περιοχή από το 1964 έως και το 2004.

Τα τραγούδια του σημάδεψαν μια εποχή, όπως τα: «Έλα μαζί μου», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Κάποιος γιορτάζει», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς».

Σε μια κουβέντα του με τον αείμνηστο Πάνο Γεραμάνη («Η ζωή μου ένα τραγούδι», εκδ. Καστανιώτης»), ο Αργύρης μνημόνευσε τα εξής: «Έδωσα πραγματικές μάχες με το εμπορικό κατεστημένο της μουσικής και με το λαϊκισμό για να περάσει η αντίληψη των μπουάτ στις αρχές του ’60». Σε αυτές τις μάχες, ο Αργύρης βγήκε νικητής, κρατώντας τη φλόγα του ’60 ζωντανή στις Εσπερίδες, από το 1964 ώς και το 2004, όταν και έκλεισε ο χώρος. Ο Γιάννης Αργύρης, για αρκετά χρόνια μέχρι και τον σημερινό θάνατό του, ήταν απών από τα μουσικά πράγματα λόγω μιας σοβαρής ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε από τις αρχές της δεκαετίας, παρέμενε όμως παρών στις συνειδήσεις και στις καρδιές τόσο των τραγουδιστών που πέρασαν από τις Εσπερίδες (Μαρία Φαραντούρη, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Πουλόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς κ.ά.) όσο και του κοινού.

Πηγή: news.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%