NG News

Ο θρυλικός Έρικ Μπάρντον (Eric Burdon) στον NGradio

today20 Ιουλίου, 2014 1

Background
share close

Eric - NGradio 4

 

Από τότε που ξεκίνησε ο σταθμός, ποτέ δεν είχαμε στο νου μας ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως θα γνωρίζαμε από κοντά μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες αλλά και ξένους. Ο NGradio δημιουργήθηκε ως συνέχεια μιας ήδη στρωμένης δουλειάς, δηλαδή τη μουσική διασκέδαση των εκάστοτε καλεσμένων που πολύ συχνά έμπαιναν στο μουσικό μας στούντιο. Οι καλεσμένοι πολλές φορές έφταναν τους τριάντα και τους πενήντα, σε ένα χώρο όπου χωρούσαν να καθίσουν άνετα καμιά δεκαπενταριά άτομα. Οπότε είπαμε: ” Δεν ανοίγουμε το σπίτι μας να χωρέσει περισσότερος κόσμος; ” Και το ανοίξαμε. Φτιάξαμε το ραδιόφωνο.

Μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, συγγραφείς και ποιητές. Η τελευταία φιλοξενία ήταν αυτή του Eric Burdon με τη γυναίκα του. Και ίσως η πιο συγκινητική. Και αυτό επειδή ο ΄Ερικ δεν ήρθε για να του πάρουμε συνέντευξη. Ήρθε για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με καμιά εικοσαριά Έλληνες εντελώς άγνωστους σε αυτόν, να γευματίσει, να τσουγκρίσει το ποτήρι του, να γελάσει, να διασκεδάσει.

Η γνωριμία έγινε στα  backstage του Terravibe Park στη Μαλακάσα, στις 11 Ιουλίου περίπου μία ώρα μετά τη συναυλία που έδωσε με το συγκρότημά του στα πλαίσια του Rockwave Festival 2014. Για την ακρίβεια η γνωριμία έγινε με τη γυναίκα του τη Μαριάννα και τους μουσικούς του.

 

Tony Braunagel
Με τον Tony Braunagel, παραγωγό και ντράμερ του Eric Burdon, στο Terravibe Park

Μας βοήθησε και η τύχη γιατί στην κυριολεξία γλιστρήσαμε μέσα χωρίς να μας σταματήσει κανείς, ενώ ταυτόχρονα καμιά δεκαριά άτομα περίμεναν στην είσοδο του lobby καλλιτεχνών με την ελπίδα να μπουν μέσα. Ανταλλάξαμε νούμερα τηλεφώνων με τη Μαριάννα, τους προσκαλέσαμε στο στούντιο και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου εννέα η ώρα το βράδυ, απλὠς… ήρθαν. Κι εμείς κάναμε αυτό που πάντοτε κάνουμε στους καλεσμένους μας. Τους παίξαμε μουσική, τους τραγουδήσαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε με την καρδιά μας.

Eric - NGradio 2

Ο ΄Ερικ είναι ένας καλλιτέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς που  εδώ και πέντε δεκαετίες εμπνέει και ροκάρει τις ψυχές εκατομμυρίων νέων.  Από το 1964 και τη διασκευή του παραδοσιακού House of the Rising Sun μέχρι το 2013 που ήρθε η κυκλοφορία του τελευταίου στούντιο άλμπουμ του ‘Till Your River Runs Dry, ο Burdon έχει βάλει τη σφραγίδα του στον μουσικό κόσμο του ροκ, του φανκ  και του μπλουζ που αγαπάει ιδιαίτερα. Σήμερα είναι εβδομηντατριών ετών, έχοντας διατηρήσει τη δυνατή “νέγρικη” φωνή του αψεγάδιαστη. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε  περισσότερο στη σταδιοδρομία του και την αξία του ως μουσικού, γιατί αυτά είναι πράγματα γνωστά και αποτελούν πλέον σταθερή αξία . Ο Eric Burdon είναι καθιερωμένος και όνομα – σύμβολο της ροκ  μουσικής σκηνής.

Αυτό που μας κάνει τεράστια εντύπωση είναι η απλότητα και η ειλικρίνεια με την οποία διέσχισε το κατώφλι μας και αγκάλιασε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί. Μπήκε στο στούντιο από το οποίο βγαίνουν στον αέρα οι εκπομπές μας και μας έδωσε τα συγχαρητήριά του! Ενθουσιάστηκε με την τεχνολογία και, όταν του είπαμε πως εδώ μέσα περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας, κούνησε το κεφάλι του με κατανόηση και απόλυτη συναίσθηση του τι σημαίνει αυτό.  Στη συνέχεια γύρισε αυθόρμητα και μας είπε “Νόμιζα πώς το στούντιό σας ήταν σε υπόγειο!” Κοιταχτήκαμε κατάπληκτοι και του απαντήσαμε ότι έτσι ξεκινήσαμε, σε ένα υπόγειο με πολλά προβλήματα που όμως το αγαπήσαμε πολύ και έτσι φτάσαμε να έχουμε τόσο κόσμο γύρω μας. Εκείνος γέλασε σαν να το ήξερε.

Eric - NGradio 3

Ζεστός και πατρικός ήταν απέναντι στον Ισίδωρο Πάτερο που έπαιξε με το μπουζούκι του για εκείνον, με τα λόγια “I really enjoyed your music” , παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει τη μουσική του με αγάπη. Στον Τάσο Περόγλου που έπαιξε ντραμς , έσφιξε δυνατά  το χέρι λέγοντάς του ότι παίζει με πάθος. Γεμάτος χιούμορ και πάντοτε με χαμογελαστός, ο ΄Ερικ (έτσι τον λέμε πια μεταξύ μας, ΄Ερικ ο φίλος μας) μας αγκάλιασε όλους και μας τίμησε με την παρέα και τη συντροφιά του.  Είναι μία από τις στιγμές της ζωής μας που θα μας μείνει παντοτινά αξέχαστη και μοναδική στις καρδιές μας. Και όπως φαίνεται…έπεται και συνέχεια..!

Eric - Ngradio 1

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (1)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%