Μουσική

H Καμεράτα παίζει Μπητλς!

today14 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

Μετά τις διεθνείς δισκογραφικές επιτυχίες τους και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο εξωτερικό, οι μουσικοί της Καμεράτας επανακάμπτουν δριμύτεροι στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσουν και πάλι το πάντοτε επίκαιρο «Beatles Τribute Project».

Όσοι, λοιπόν, δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν τον προηγούμενο Ιούλιο, στο Ηρώδειο, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα στα θρυλικά «Σκαθάρια» στην Αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 20:30). Η Καμεράτα παρουσιάζει τα  γνωστότερα τραγούδια τους σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στο πόντιουμ και θα διευθύνει ο ίδιος το δημοφιλές σύνολο. Toν ρόλο των Μπητλς αναλαμβάνουν οι: Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και just steve. Ειδικός καλεσμένος θα είναι το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα ΜΕΛΙSSES.

Οι τέσσερις ιδιοφυείς μουσικοί από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο. Σπουδαία σύνολα με μεγάλη ιστορία, όπως η Συμφωνική του Λονδίνου ή η Βασιλική Φιλαρμονική, έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν ηχογραφήσει ορχηστρικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που άφησαν εποχή (Let it Be, Yesterday, All You Need Is Love, κ.ά.) και εξακολουθούν να βρίσκονται στα χείλη εκατομμυρίων ακροατών σε ολόκληρο τον κόσμο ακόμη και σήμερα. Με την επιτυχημένη καλοκαιρινή της συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η Καμεράτα βάζει τη σφραγίδα της στο cross over ρεπερτόριο και αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική. Ανταποκρινόμενος στις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις του φημισμένου ελληνικού συνόλου, ο Νίκος Πλατύραχος, μέσα από τη δική του ενορχηστρωτική εκδοχή, παραμένει πιστός στο γράμμα των «Σκαθαριών» διατηρώντας το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών τους, προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα πλούσιο συμφωνικό ήχο και ενισχύοντας τη διαχρονικότητά τους.
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:30
Αίθουσα”Χρήστος Λαμπράκης”

Τα πιο αγαπημένα τραγούδιατων θρυλικών  Μπητλς σε συμφωνική ενορχήστρωση
του Νίκου Πλατύραχου

Στο ρόλο των «Σκαθαριών» οι: Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους,
Βασίλης Γισδάκης και just steve
Special Guest: ΜΕΛΙSSES

Πηγή:  iefimerida.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%