Μουσική

Καλό ταξίδι στον λατρεμένο Nτέιβιντ Μπάουϊ (David Bowie)

today11 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Μετά από μεγάλη μάχη δεκαοκτώ μηνών με τον καρκίνο πέθανε, σε ηλικία 69 ετών ο Ντέιβιντ Μπάουϊ.

Με μια απλή και ξεκάθαρη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του θρύλου της μουσικής στο facebook, ενημερώθηκαν οι χιλιάδες θαυμαστές  του ανά τον κόσμο για το λυπηρό γεγονός. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Ο Ντέιβιντ Μπάουϊ πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα δεκαοκτάμηνη μάχη με τον καρκίνο. Παρ’ όλο που πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητάμε να σεβαστείτε τις ιδιωτικές στιγμές της οικογένειας κατά τη διάρκεια του πένθους».

bowie

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε αργότερα στα πολυμέσα ο γιος του καλλιτέχνη λέγοντας: «Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά είναι αλήθεια».

Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για την υγεία του, πρόκειται όμως για ένα πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο γεγονός καθώς ο βρετανός μουσικός παρέμενε ενεργός στα μουσικά δρώμενα, έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει μερικές μέρες πριν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του «» (Blackstar), ενώ στις 7 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε και το νέο του βίντεο κλιπ για το τραγούδι «Lazarus».

Ο David Bowie γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947 με το όνομα Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς και ήταν από τους  δημοφιλέστερους βρετανούς μουσικούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του ’70.

Έγινε ευρέως γνωστός για πρώτη φορά το 1969, σε ηλικία 22 ετών, με το τραγούδι «Space Oddity», το οποίο έφτασε στο βρετανικό top 5 και στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι «Starman» και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust.
stardust

Το 1975 το τραγούδι του «Fame» έφτασε στο νούμερο 1 των αμερικανικών charts και το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Let’s Dance» σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Χαρακτηρίστηκε από τη New York Times ως ο άνθρωπος που επηρέασε τη μουσική, την τέχνη και τη μόδα, όσο κανένας άλλος.

david bowie

Έχει λάβει συνολικά 14 βραβεία και 52 υποψηφιότητες για τα τραγούδια, τα άλμπουμ και τα βίντεο κλιπ του, καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «The Man Who Fell to Earth» του 1976, αφού ασχολήθηκε και με την υποκριτική.

Παραμένει πάντοτε ζωντανός στις καρδιές μας και στην καθημερινότητά μας μέσα από τα τραγούδια του. Καλό ταξίδι!!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%