Δισκοπωλείον η Χάρις: ανοιχτό 11με1

Καλό ταξίδι Γκλέν Φρέι (Glenn Fray)…

today19 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Ο Γκλεν Λιούις Φρέι γεννήθηκε στις 6 του Νοέμβρη 1948. Υπῆρξε ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Ήγκλς (Eagles) μαζί με τους:  Don Henley, Randy Meisner και Bernie Leadon. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, ο Frey έπαιζε κιθάρα με το συγκρότημα, καθώς πιάνο και πλήκτρα.

glenn fray don henley joe walsh
(από αριστερά προς δεξιά) Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Glenn Frey, Don Henley

Παράλληλα με τον Don Henley, ο Φρέι ήταν ένας από τους κύριους τραγουδιστές των Eagles.  Τραγούδησε  στα τραγούδια  “Take It Easy”,”Peaceful Easy Feeling”, “Tequila Sunrise”, “Already Gone”, “Lyin’ Eyes”, “New Kid In Town”, και “Heartache Tonight”.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος τη δεκαετία του ’80, ο Φρέι έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Εκείνη την περίοδο δύο ήταν οι μεγάλες του επιτυχίες: “The Heat is On” (1984), το οποίο υπήρξε και το βασικό θέμα της ταινίας Beverly Hills Cop με τον Eddie Murfie και το “You Belong To The City” (1985), που ακούστηκε στην τηλεοπτική σειρά Miami Vice.

Τον Μάιο 2012, κυκλοφόρησε το άλμπουμ  “After Hours”, στο οποίο διασκευάζει ποπ κομμάτια των δεκαετιών ’50 και ’60.

Ο Γκλέν Φρέι μάς αποχαιρέτισε στις 18 Ιανουαρίου στην ηλικία των 67 ετών. Στην ιστοσελίδα των Eagles, η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στον σπουδαίο μουσικό είναι συγκινητική.

Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε το θάνατο του συζύγου, καλύτερου φίλου, πατέρα, σύντροφου και ιδρυτή των Eagles, Γκλέν Φρέι, στις 18 Ιανουαρίόυ 2016 στη Νέα Υόρκη. Ο Γκλεν έδωσε θαρραλέα μάχη τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δυστυχώς υπέκυψε μετά από  επιπλοκές που προκάλεσε η  ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οξεία ελκώδης κολίτιδα και η πνευμονία. Η οικογένεια Φρέι ευχαριστεί όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα του Γκλεν και προσευχήθηκαν για την ανάρρωσή του. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε τη θλίψη μας, ούτε την αγάπη και το σεβασμό για όλα αυτά που έδωσε στην οικογένειά του, τη μουσική κοινότητα και σε όλους τους οπαδούς του σε ολόκληρο τον κόσμο.  – Cindy Frey • Taylor Frey • Deacon Frey • Otis Frey • Don Henley • Joe Walsh • Timothy B. Schmit • Bernie Leadon • Irving Azoff – “

Glenn Fray

Παραθέτουμε το πολύ ωραίο άρθρο του site www.apotis4stis5.com , στο οποίο αναφέρεται η υπέροχη φιλία του Γκλεν Φρέι με τον μοναδικό Bob Seger:  Bob Seger για Γκλεν Φρέι: Ήταν ο ηγέτης των Eagles .

Ευχόμαστε το ταξίδι του Γκλεν Φρέι να συνοδεύεται από ένα Peacful Easy Feeling…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%