Μουσική

Καλό ταξίδι στον θρυλικό Πρινς (Prince)

today21 Απριλίου, 2016

Background
share close

Ο πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στην έπαυλή του στη Μινεσότα σε ηλικία 57 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. ΄Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πρινς Yvette Noel-Schure, η οποία ανέφερε: “Με θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο θρυλικός τραγουδιστής, που υπήρξε είδωλο, Prince Rogers Nelson, πέθανε στην έπαυλή του στο Paisley Park σήμερα το πρωί στην ηλικία των 57 ετών. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του”.

Στις 15 Απριλίου, το προσωπικό τζετ του διάσημου τραγουδιστή έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, λόγω γρίπης, όπως είχαν αναφέρει τότε οι εκπρόσωποί του. Ωστόσο, την επόμενη μέρα έδωσε κανονικά τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη, για να αποδείξει στους θαυμαστές του ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Ο Prince Rogers Nelson -όπως είναι το πλήρες όνομά του- βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας του το 1982, χάρη στο άλμπουμ “1999”.

Είχε τέσσερα Νο1 άλμπουμ στις Η.Π.Α., με πρώτο το “Purple Rain” (1984). Ήταν πραγματικός σούπερ σταρ, που συνεδύαζε στοιχεία από ροκ, R&B, σόουλ και χιπ-χοπ μουσικές, δημιουργώντας τον δικό του ξεχωριστό “ήχο”, που τον έκανε μοναδικό στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, με πωλήσεις περισσότερων από 100 εκατ. δίσκων κατά τη διάρκεια της 40ετούς σταδιοδρομίας του.

Κέρδισε επτά βραβεία Grammy και μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2004.

Το 2007 εμφανίστηκε στο Super Bowl, σε μία από τις συγκλονιστικότερες εμφανίσεις καλλιτέχνη. Το τελευταίο του άλμπουμ “HITnRUN” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο 2015.

Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη φορά με τη χορεύτρια Mayte Garcia και τη δεύτερη με την Manuela Testolini, από την οποία πήρε επίσης διαζύγιο.

Απολαύστε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του:

https://www.youtube.com/watch?v=F8BMm6Jn6oU

https://www.youtube.com/watch?v=1Lmq6RDn5O8

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%