Μουσική

Κλεμμένο το “Blurred Lines”

today25 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Και με τη σύμφωνη απόφαση του δικαστηρίου πλέον, ένα από τα μεγαλύτερα hits της περασμένης χρονιάς, το”Blurred Lines”, είναι κλεμμένο από το “Got To Give Up” του Marvin Gaye. Σύμφωνα με την ετυμηγορία λοιπόν, ο Robin Thicke και ο Pharrel Williams θα πρέπει να αποδώσουν 7,4 εκατομμύρια δολάρια στα παιδιά του Gaye.

Η κόρη του τραγουδιστή, που δάκρυσε όταν άκουσε την απόφαση του δικαστή, δήλωσε ότι τώρα αισθάνεται δικαιωμένη και απελευθερωμένη από τα ψέματα που διέδιδαν οι δύο καλλιτέχνες. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να φθείρει σοβαρά τη φήμη του Pharrell Williams, του σύγχρονου Μίδα της δισκογραφίας.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Gaye χαρακτήρισαν επίσης τον Thicke και τον Williams ως ψεύτες, που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, και το γεγονός ότι έκλεψαν ξεδιάντρομπα τη σύνθεση του εκλιπόντα καλλιτέχνη. Ο Thicke στο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στη σύνθεση του κομματιού, και ο Williams υποστήριξε ότι το συνέθεσε σε διάρκεια μιας ώρας, το 2012, επηρεασμένος από τη μουσική που άκουγε στην εφηβεία του.

Η δίκη επικεντρώθηκε σε ανάλυση της παρτιτούρας των δύο κομματιών, με τη βοήθεια μουσικολόγων. Οι ένορκοι άκουσαν πολλές φορές τα δύο τραγούδια, και οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι το”Blurred Lines” δανείστηκε οκτώ συγκεκριμένα σημεία από το «Got To Give Up», κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Το”Blurred Lines”έχει μέχρι σήμερα πουλήσει 7.3 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις Η.Π.Α., κέρδισε μια υποψηφιότητα για Grammy και φυσικά απέδωσε τεράστια ποσά από τα κέρδη στον Williams και τον Thicke.

Μετά την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού, τα τρία παιδιά του Marvin Gaye μήνυσαν τους δύο μουσικούς για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρά την απόφαση όμως, αναμένεται να γίνουν πολλές εφέσεις από τους δικηγόρους της άλλης πλευράς.

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%