Μουσική

Ο Πίτερ Τζάκσον ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τους Beatles

today30 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

Σπάνιο υλικό από την ηχογράφηση του “Let It Be” θα χρησιμοποιήσει ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 55 λεπτών.

Η ημέρα που η πληροφορία ήρθε στο φως δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την συναυλία που έδωσαν τα θρυλικά «Σκαθάρια» στην ταράτσα της Apple Records στο Λονδίνο.

Ο Τζάκσον έχει ήδη πάρει στα χέρια του 55 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού από τις ηχογραφήσεις του «Let it Be» το οποίο βιντεσκόπησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Μάικλ Έντουαρντ Λίντσεϊ-Χογκ μεταξύ 2 και 31 Ιανουαρίου 1969.

Σε δήλωση του ο Πίτερ Τζάκσον αναφέρει σχετικά: «Το 55 ωρών βίντεο και 140 ωρών ηχητικό υλικό θα αποτελέσει ένα φιλμ το οποίο όλοι οι φαν των Beatles έχουν ονειρευτεί. Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου που θα μας μεταφέρει πίσω στο 1969. Θα κάτσουμε στο στούντιο μαζί με τους τέσσερις αυτούς φίλους μας και θα κάνουμε υπέροχη μουσική μαζί».

Ευχή του Τζάκσον, όπως αποκάλυψε ήταν το υλικό αυτό να βοηθήσει να διαλυθεί η φημολογία για διαμάχη μεταξύ των μελών του θρυλικού γκρουπ η οποία αιωρείται πάνω από το «Let it Be» μέχρι σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι το άλμπουμ ηχογραφήθηκε 18 μήνες πριν τη διάλυση των Beatles.

«Με ανακούφιση ανακάλυψα ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από το μύθο. Σίγουρα υπάρχουν και δραματικές στιγμές αλλά δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που έχουν καταλογίσει στο “Let it Be”. Παρακολουθώντας τον Τζον, τον Πολ, τον Τζορτζ και τον Ρίνγκο να δουλεύουν μαζί και να δημιουργούν όλα αυτά τα κλασικά τραγούδια είδα ένα κλίμα μαγικό και συνάμα αστείο, ξεσηκωτικό και εκπληκτικά φιλικό», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

https://www.youtube.com/watch?v=2xDzVZcqtYI

Το ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής και δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά ο τίτλος ή η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει. Ωστόσο πληροφορίες θέλουν το ντοκιμαντέρ να βγει το 2020 στην 50ή επέτειο του «Let it Be».

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται με την απόλυτη συνεργασία των Πολ ΜακΚάνρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ, Γιόκο Όνο και Ολίβια Χάρισον ενώ θα ακολουθήσει και μια αποκατεστημένη έκδοση του ντοκιμαντέρ «Let it Be» του Λίντσεϊ-Χογκ.

 

Πηγή: reader.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%