Μουσική

Οι Cinematic Orchestra σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

today9 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Οι Cinematic Orchestra, το κορυφαίο όνομα της περίφημης Ninja Tune και ένα από τα σπουδαιότερα της downtempo / trip hop / electronic / nu jazz σκηνής, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).
Κινηματογραφική ατμόσφαιρα,  ρυθμοί τζαζ, αυτοσχεδιαστική διάθεση και visuals συνθέτουν ένα άκρως γοητευτικό οπτικοακουστικό θέαμα από το συγκρότημα που δημιούργησε ο Jason Swinscoe πριν από δεκαπέντε χρόνια, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή!

Η προπώληση ξεκινάει στα 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 25 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Οι Cinematic Orchestra σχηματίστηκαν το 1999 από τον Jason Swinscoe, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπεύθυνος για τις εξαγωγές της Ninja Tune, μιας από τις ονομαστότερες και πιο κραταιές ανεξάρτητες εταιρείες της Βρετανίας. Ο Swinscoe είχε πλούσιο background, τόσο ως μουσικός – παίζοντας μπάσσο και κιθάρα σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα – όσο και ως DJ. Έτσι, την ίδια στιγμή που έστελνε στο εξωτερικό τους δίσκους των Coldcut και του Mr. Scruff, άρχισε να δουλεύει στο μυαλό του το πρώτο άλμπουμ των Cinematic Orchestra, χρησιμοποιώντας όλες τις πολυποίκιλες ιδέες και επιρροές που είχαν “αποθηκευτεί” σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια, με επίκεντρο την αγάπη του για τους μπασσίστες της τζαζ, τις rhythm sections και τα κινηματογραφικά σάουντρακ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%