Μουσική

“Qwest Tv” – Νέα υπηρεσία streaming από τον Quincy Jones

today17 Αυγούστου, 2017

Background
share close

Ο Quincy Jones ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να ξεκινήσει μία υπηρεσία streaming την Qwest TV, η οποία θα είναι η πρώτη του είδους της αφιερωμένη στη μουσική της τζαζ και όλων των μουσικών ειδών που εμπνεύστηκαν από αυτή. Το σχέδιο του είναι να προσφέρει το αρχικό περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει συναυλίες, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό, έτσι ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να ακούσουν καλλιτέχνες όπως η Μπίλλι Χόλιντεϊ (Billie Holiday), ο Ραβί Σανκάρ (Ravi Shankar), η Εσπεράντσα Σπάλντινγκ (Esperanza Spalding), ο Φλάινγκ Λότους (Flying Lotus).

Ο ίδιος ο Quincy Jones λέει: «Στον πυρήνα μου είμαι ένας bebopper… Στη διάρκεια της εβδομηκοστής και.. καριέρας μου στη μουσική, έχω υπάρξει μάρτυρας από πρώτο χέρι της δύναμης που έχει η τζαζ και οι απόγονοί της, ( από τα μπλουζ και τα R&B μέχρι την ποπ, τη ροκ, το χιπ χοπ) να ρίχνει τα τείχη και να ενώνει τον κόσμο. Πιστεύω πως σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω στη μουσική του 20ού αιώνα, θα βλέπουν τον Μπερντ ( σ.σ Τσάρλι Πάρκερ [Charlie Parker]), τον Mάιλς Ντέιβις ( Miles Davis ) και τον Ντίζυ ( Dizzy Gillespie ) ώς τους δικούς μας Mότσαρτ, Μπαχ, Σοπέν και Τσαϊκόφσκυ. Το όνειρο της Qwest TV είναι να επιτρέψει στους λάτρεις της τζαζ και της μουσικής να ζήσουν την εμπειρία του απίστευτου πλούτου και της ποικιλίας των μουσικών αυτών παραδόσεων με εντελώς καινούργιο τρόπο».

Η ελπίδα μου είναι το Qwest TV να χρησιμεύσει για να μεταφέρει και να αξιοποιήσει τη μεγάλη κληρονομιά της τζαζ για τις επόμενες γενιές» .

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%