Μουσική

Η συναυλία των Brit Floyd στην Αθήνα| Εντυπώσεις από το live

today18 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο  που να πλησιάζει τόσο πολύ στο αυθεντικό από άποψη ακουστικής, ερμηνείας και  θεατρικότητας επί σκηνής και φυσικά σε lazer show παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στο Piraeus Academy.

Είδαμε και ακούσαμε τους Brit Floyd , να παρουσιάζουν επί δυόμιση ώρες τραγούδια και κομμάτια των Pink Floyd από σχεδόν όλη τους τη δισκογραφία.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του The Dark Side Of The Moon σε ένα Pink Floyd Live Tribute να είναι πραγματικά τέλειο!

Το set list  αποτελείτο από 22 τραγούδια,  όπως τα:

Time ,Money, Shine On You Crazy Diamond, Dogs Of War, Wish You Were Here, The Wall, Comfortably Numb , High Hopes , Pigs ( δυστυχώς δεν εμφανίστηκε  το γουρουνάκι ) , Breath, One Of These Days (ONEIREMENO), Sorrow και άλλα.

Οι Brit Floyd είναι ένα γκρουπ μουσικών από το Liverpool όπου σχηματίστηκαν το 2011 από τον Darmian Darlington που ήταν μέλος των Australian  Pink Floyd Show. Κατά τη διάρκεια του σόου ο Darmian άλλαζε από ηλεκτρική κιθάρα σε lap steel όπου ήταν εξαιρετικός αλλά και ακουστική. Τα φωνητικά του ήταν καταπληκτικά.

Το ίδιο και ο δεύτερος κιθαρίστας Edo Scordo ο οποίος μας συστήθηκε πρώτος με το Shine On You Crazy Diamond με το οποίο άνοιξε η συναυλία.

Εξαιρετικός και φωνητικά εκείνος που έμοιαζε περισσότερο με τη φωνή του Gilmour ήταν ο Ian Cattell ο βασικός μπασίστας του συγκροτήματος.

Η αξία της συναυλίας έγκειται στο γεγονός ότι ακούσαμε σε άψογη ποιότητα μουσική και τραγούδια τόσο μεγάλων απαιτήσεων που μόνο μία σοβαρή tribute band θα μπορούσε να πραγματοποιήσει.

Οι Brit Floyd δεν είναι συγκρότημα που κάνουν διασκευές των Pink Floyd. Είναι μία πιστή αναπαραγωγή της μουσικής των Floyd με όλο το πακέτο που συνεπάγεται αυτό. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τραγούδια που δεν υπάρχει περίπτωση πλέον ποτέ να τα ακούσουμε live από τους δημιουργούς τους. Και στην καλύτερη πραγματικά εκδοχή τους.

Το Piraeus Academy δεν ήταν κατάμεστο. Στεκόμασταν πολύ άνετα στον χώρο. Όμως όσοι μαζευτήκαμε, όλοι μας ξέραμε που βρισκόμασταν. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ζεστή και σε κάποιες στιγμές ενθουσιώδης.

Την παράσταση έκλεψε η μία εκ των τριών τραγουδιστριών που στηρίζανε το σόου με τα backing vocals τους, στο τραγούδι The Greate Gig In The Sky όπου και ήταν καταπληκτική.

Αν ξαναερχόντουσαν οι Brit Floyd στην Αθήνα θα πήγαινα και πάλι τρέχοντας.

Μία από τις ωραιότερες συναυλίες του χειμώνα μέχρι τώρα.

Γράφει η Χαρούλα Νικολαΐδου

#edekamemiaradioshow #edekamemia

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%