Μουσική

Τι μας είπατε εσείς για τον Βέβηλο | 15 Δεκεμβρίου στο Piraeus Academy 117

today7 Δεκεμβρίου, 2018

Background
share close

Το Piraeus Academy  το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου παρουσιάζει τον hip hopper Βέβηλο που  θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο με τίτλο «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών».

Αποφασίσαμε από τον NGradio να μην γράψουμε κάποιο δικό μας κείμενο για να σας παρουσιάσουμε τον καλλιτέχνη, αλλά να ζητήσουμε από τους ανθρώπους που τον παρακολουθούν, να μας πουν δυο λόγια για εκείνον.

Αυτό που καταγράφτηκε τελικά μεταξύ άλλων, είναι πως ο Βέβηλος «μιλάει» και απευθύνεται σε μία τεράστια ηλικιακή γκάμα, από παιδιά 16 ετών μέχρι άνω των 40.

Οι περιγραφές μιλάνε από μόνες τους. Εμείς, δεν χρειάστηκε να προσθέσουμε τίποτα.

 

Ελευθερία Ιριμία (18 ετών)

Τιτανομέγιστος MC της ελληνικής σκηνής. Πρώτα με τους “Βαβυλώνα”, έπειτα με τους Active Member τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε σαν έναν rapper που γράφει με την πένα βουτηγμένη στη καρδιά και στην εμπειρία. Το σκοτεινό μεν παρελθόν του, δεν τρομάζει κανέναν από εμάς που τον ακούμε από πιτσιρίκια. Αντιθέτως, μέσα από τα κομμάτια του, μας προέτρεψε να μην ακολουθήσουμε το διάβα που έκανε ο ίδιος, και καταλάβαμε πόσο πολύ μπορεί να μετανιώσει ένας άνθρωπος, να νοσταλγήσει ένα αναπόσπαστο δικαίωμα, την ελευθερία του νου και του πνεύματος. Είναι από τους λίγους εναπομείναντες απλούς, λιτούς ανθρώπους, που θέλει να πει τις εμπειρίες του και να ενώσει όλους εμάς που σε αυτή τη δύσκολη εποχή τραβάμε ζόρια, και έχουμε «ξεχάσει» τι γίνεται γύρω μας, αλλά προπαντός μέσα μας.

 

Σάββας Δομοσόγλου (Ιδιοκτήτης των Μύλος club στη Θεσσαλονίκη και Kazandb – διοργάνωση και παραγωγή συναυλιών)

Χωρίς να δηλώνω οπαδός του Βέβηλου ούτε να είμαι Hip Hopper μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης μου αρέσει γιατί αντιπροσωπεύει την παλαιότερη σκηνή του Ελληνόφωνου Hip Hop με αφοσίωση εδώ και χρόνια. Δεν έχει αλλοιώσει το ύφος του απεναντίας το έχει εξελίξει. Ακόμα έχει κρατήσει την στιχουργική του δύναμη. Στις εμφανίσεις του είναι κυρίαρχος πάνω στην σκηνή και πείθει με την παρουσία του το κοινό ότι αυτά που λέει τα πιστεύει. Αυτά.

 

Διονύσης Καράτζιος  (16 ετών)

Ο Βέβηλος είναι ένας πολύ μεγάλος καλλιτέχνης στην Ελληνική Hip Hop σκηνή. Τα τραγούδια του λένε πολλά για την ζωή του και το τι έχει περάσει και σου δίνει τροφή για σκέψη. Πέρασε και μια φυλακή βέβαια όπου τον έκανε πιο δυνατό και μπόρεσε και σταμάτησε τις ουσίες. Το “Βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου” ήταν η καλύτερη δουλειά του και απογείωσε την φάση γιατί ήταν κατάθεση ψυχής και όχι ένας απλός δίσκος.

 

Δημήτρης Σορόλης (34 ετών)

Είναι αυθεντικός με ισχυρή προσωπικότητα. Θα είμαι παρών.

 

Rmado ετών 29 (rapper)

Tα λόγια εδώ δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία, αφού τα 20+ χρόνια στο πλευρό του Hip Hop τα λένε όλα από μόνα τους..μια ζωή που φαντάζει ανάποδη στη ροή της, όπως ακριβώς έγραψε και πολλούς από τους στίχους στα κομμάτια του..Ο Άνθρωπος που ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του,και γλύτωσε από το βούρκο της φυλακής,και την δύνη των ναρκωτικών..με έναν δικό του, καθαρό, σκληρό τρόπο…φέρνοντας μαζί από τον κόσμο του στον δικό μας, τον ήχο του, τους στίχους του και την ιδιοσυγκρασία του ατόφια.. Η έκφραση των Ηρώων του δρόμου, με σάρκα και οστά.. Βέβηλος λοιπόν..

 

Μπάμπης Πολυχρονιάδης ( 42 ετών)

Από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις στο ελληνικό Hip Hop .

 

Πέτρος Δομουχτσής ( 35 ετών)

Ο στίχος του με έκανε να σκεφτώ.

 

Βασίλης (26 ετών)

Ένας πραγματικός χείμαρρος ,με όπλο τον βαρύ λόγο και τα βιώματα του, συνεχίζει να κάνει το Hip Hop που αγαπάμε να ακούμε..Εκρηκτικός σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση ξεσηκώνει παλιές και νέες ψυχές που γίνονται ένα με κάθε του στίχο.

 

Σωτήρης Γαλάτσι (38 ετων)

Το γνωρίζω αρκετά χρόνια από τότε που ήταν στην αντίπερα όχθη βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει πάρα πολύ τους στίχους του και τη μουσική του και γενικά είναι αρκετά αξιόλογος και γράφει αρκετά κοινωνικό πολιτικό στίχο και γενικά Τον τελευταίο καιρό όπου έχω ακούσει κάποια του κομμάτια. Είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει πιστεύω αν συνεχίσει με τέτοιο ρυθμό και με τέτοια αγάπη θα πάει ακόμα πιο ψιλά στη μουσική βιομηχανία.

 

Johnny (Mr. Highway Band) (32 ετών)

Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η μουσική είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων. Ένα τραγούδι μπορεί να αγγίξει και να φέρει κοντά το πιο ετερογενές πλήθος ατόμων. Αρκεί να είναι πηγαίο, αυθεντικό, να εκφράζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα βιώματα που θα μπορούσε να έχει ο καθένας από εμάς. Αυτό είναι που κάνει ο καλλιτέχνης. Αυτό είναι που κάνει ο Βέβηλος, με τη μουσική και κυρίως το στίχο του, και αυτό είναι που τον κάνει αγαπητό σε τόσο κόσμο ανεξαρτήτως μουσικών ειδών, κατηγοριοποιήσεων και ταμπέλων.

 

Νατάσσα Μαραντάκη (37 ετών)

Είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής. Η μουσική του είναι αληθινή και γνήσια γιατί αυτά που λέει είναι πράγματα μέσα από την ζωή. Για να καταλάβει κάποιος αυτή την μουσική πρέπει να έχει ζήσει και κάποια πράγματα από αυτά…

 

Νικόλας Τσάρας – μουσικός (32 ετών)

Οι σκέψεις μου για τον Βέβηλο…προσπαθώντας να μπω στον δημιουργικό του κόσμο .Δεν πιστεύω ότι αφήνει αδιάφορο τον οποιοδήποτε…ο τρόπος που έχει καταφέρει να ”παντρέψει” τον όμορφο…πανέξυπνο και απαγγελτικό του λόγο, με τόσες αλήθειες…έστω κι αν σε κάποιους ακούγονται σκληρές μέσα από την ”ένταση” των λέξεων που χρησιμοποιεί!!! Κατά την ταπεινή μου γνώμη.. πάνω στο είδος που αντιπροσωπεύει ξεχωρίζει για τα δικά μου πάντα αυτιά, στην σωστή κατά την άποψή μου επιλογή του…να χρησιμοποιεί μελωδικές γραμμές οργάνων…πέρα από τις συνηθισμένες λούπες, όπως κάνουν οι περισσότεροι σε αυτό το είδος. Και αυτό ίσως να είναι και το κλειδί της διαφορετικότητας του για μένα! Δεν έχω άλλες λέξεις που θα μπορούσαν να κλείσουν μέσα τους το σύνολο αυτού του όμορφου αποτελέσματος.. με τον τρόπο που καταλήγει στη ψυχή μου και που πιστεύω ότι έχει βρει και άλλες πολλές ψυχές να τρυπώσει και να βρει μια μικρή θέση μέσα τους!!! Εύχομαι σε μία όμορφη συνέχεια αυτού του τρόπου που έχει επιλέξει να ”μιλάει” και να καταφέρει να βρει όλο και περισσότερες ψυχές να κατοικήσει και να κατακτήσει!!! Με σεβασμό και θαυμασμό πάντα…Νικόλας!

 

Χρήστος Ευαγγελόπουλος: (21 ετών)

Εγώ γενικότερα είμαι της ροκ. Είναι η μουσική που αγαπάω και με συντροφεύει πάντα. Όμως ο Βέβηλος έχει κάτι ξεχωριστό στα τραγούδια του. Είναι όλα βγαλμένα μέσα απ τη ζωή μιλάνε για αγώνες για μια ελευθερία λίγο αλλιώτικη. Μου βγάζει πάθος και μια “αντίσταση” σε όλα τα νέα πρότυπα και το κατεστημένο καθώς περιγράφει τα πράγματα μέσα από μια πιο σωστή για μένα οπτική γωνία και πάνω απ όλα είναι αληθινός. Οποία και αν είναι η μουσική που ακούς δεν μπορείς να μη τη σέβεσαι!

 

Τίμος Μαρίνος ( 34 ετών)

Στιχουργικά μ’ αρέσει πολύ.. τα video clip μου αρέσουν επίσης.. Είναι κινηματογραφικά. και γενικά μου αρέσει η καλλιτεχνική του στάση. Περιγράφει τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα νομίζω αρκετά μεστά.. δεν έχω ασχοληθεί δισκογραφικά με το Βέβηλο.. και δε μπορώ να πω πολλά πράγματα. Τον θεωρώ από τους καλλιτέχνες που κρατούν ζωντανό το ελληνικό Hip Hop, μαζί με κάποιους ακόμα. Και θα έρθω να τον δω live.

 

Άκης Λούκας

Είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος που έχει ανέβει δύσκολες ανηφόρες και παρόλα αυτά πότε δεν πρόδωσε τα πιστεύω του και το κυριότερο είναι ακόμα εδώ και μας χαρίζει το ταλέντο του. Η καλύτερή του στιγμή στη δισκογραφία είναι ο τελευταίος του δίσκος «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών» που προσωπικά πιστεύω πως μπορεί άνετα να μπεί στους καλύτερους δίσκους του ελληνικού Hip Hop!

 

Αλέξανδρος Άλφα (31 ετών)

Ο Βέβηλος είναι για εμένα από τους λίγους πραγματικούς τύπους στην όλη φάση Hip Hop στη χώρα. Ο τύπος έχει να σου πει πράγματα, δεν μιλάει απλά.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%