Μουσική

Σε δημοπρασία το προσχέδιο του θρυλικού τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν!

today30 Αυγούστου, 2015

Background
share close
«Το μεγαλύτερο τραγούδι διαμαρτυρίας» όπως το χαρακτήρισε το Rolling Stone «δημοπρατείται».

Αδιαμφισβήτητα είναι από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Μετά από 53 χρόνια από τη «σύλληψή» του, το πρωτότυπο χειρόγραφο του «A Hard Rain’s A-Gonna Fall» πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο, στις 29 Σεπτεμβρίου, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης τις 150.000 – 200.000 λίρες.
«A Hard Rain’s A-Gonna Fall»Ο Μπομπ Ντίλαν το έγραψε σε γραφομηχανή το 1962 σε ένα δωματιάκι πάνω από το περίφημο «Gaslight Folk Club» στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης. Ήταν μόλις 21 ετών.Ο φολκ τραγουδιστής της Tom Paxton, θυμάται: «Υπήρχε ένα δωμάτιο – καταφύγιο πάνω από το “The Gaslight”, όπου μπορούσαμε να χαλαρώνουμε. Κάποια στιγμή ο Ντίλαν κατέγραψε αυτό το μακροσκελές ποίημα σε μια γραφομηχανή Wavy Gravy. Μου έδειξε το ποίημα και ρώτησα: “Αυτό είναι τραγούδι;” Μου είπε: “Όχι, είναι ένα ποίημα”. Και τότε είπα: “Τέτοιο έργο και δεν θα του προσθέσεις μία μελωδία;”».Είναι χαρακτηριστικό πως κοιτώντας το προσχέδιο, στην ηχογράφηση του «ποιήματος»  έγιναν μικρές αλλαγές, όπως επιβάλλει ένα «τραγούδι».

«Το μεγαλύτερο τραγούδι διαμαρτυρίας από τον μεγαλύτερο διαμαρτυρόμενο τραγουδοποιό της εποχής του», κατά το Rolling Stone και όχι μόνο, επηρέασε γενιές και γενιές τραγουδοποιών και ακροατών και ακόμη και σήμερα διατηρεί την δυναμική και την πρωτοπορία του.

A_Hard_Rains_A-Gonna_Fall
Πηγή: ogdoo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%