Μουσική

Ο Χρίστος Τσιαμούλης παρουσιάζει την νέα του δουλειά στο «ΠΕΡΑΝ»

today28 Νοεμβρίου, 2013

Background
share close

Ο Χρίστος Τσιαμούλης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στο «ΠΕΡΑΝ», το καφέ αμάν της πόλης.

“Ήρθε ο καιρός πάλι να τραγουδήσω, όπως λέει ο παλιός ποιητής «καιρός για σιωπή, καιρός για τραγούδι».
Τα τραγούδια γράφονται όταν δοθούν οι κατάλληλες αφορμές. Στην αρχή είναι νωπά, μουδιασμένα. Με τον καιρό όμως ωριμάζουν σαν το παλιό, καλό κρασί, και η ψυχή θέλει να τραγουδήσει χαρές, καημούς, βάσανα και να τα μοιραστεί με τους καλούς φίλους.
Έτσι ξεπρόβαλαν τα τραγούδια της μοναξιάς και των ονείρων μου και άνοιξαν μπροστά μου σαν πρωτοχρονιάτικο ρόδι κι όλο απλώνονται για να μοιραστούν σε όλους.
Στη διαδρομή αυτή δεν ήμουν μόνος. Με στήριξαν φίλοι ποιητές που μου έδωσαν τα λόγια να εκφράσω την ψυχή μου:
η Ελένη Περινού, η Σοφία Θωμοπούλου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Αντώνης Τζερμιάς, ο Βαγγέλης Γιωργατσούλης και ο Άρης Αποστολόπουλος.

Μόνιμοι συνεργάτες, εξαίρετοι μουσικοί και προπαντός καλοί φίλοι είναι και η παρέα που μαζί θα επιχειρήσουμε αυτό το μουσικοποιητικό ταξίδι στη χώρα των αισθημάτων, μέσα από τις εικόνες των στίχων και τη μαγική δύναμη της μουσικής:
ο Κ. Γκουβέντας (βιολί), ο Χ. Λαμπράκης (νέυ), Β. Κετετζόγλου (κιθάρα), ο Θ. Κοέλης (μπάσο), Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και η Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι).
Αν χρειάζεται τίτλος για να αγκαλιάσει αυτές τις μουσικές πάνω στα βήματα της παράδοσης, ας δώσουμε αυτόν: «ΣΗΚΩ,ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΧΟΡΕΨΕ».
Ας πάρουμε δύναμη από τον ουρανό κι από την αγάπη που μας συνδέει να σηκωθούμε να χορέψουμε και πάλι, ποδοπατώντας την ανούσια καθημερινότητα που μας επιβάλανε”.
Χρίστος Τσιαμούλης

Μουσική και γαστρονομία στο καφέ-αμάν της πόλης
Το «Πέραν» στη Νέα Χαλκηδόνα, μια περιοχή που έχει διατηρήσει τις μνήμες και τις γεύσεις της προσφυγικής γειτονιάς, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στη συνείδηση των καλοφαγάδων ως ένας από τους «ναούς» της πολίτικης κουζίνας.
Όμως, η παράδοση της Ελλάδας και της Ανατολής θέλει τη γαστρονομία να συνδυάζεται με όλες τις αισθήσεις, συνοδεύοντάς την με τραγούδι, μουσική, χορό και καλή παρέα στην τελετουργία του παραδοσιακού γλεντιού.
Έτσι στο «Πέραν», σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα που θυμίζει τα καφέ-αμάν του παλιού καλού καιρού, οι εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις και τα υπέροχα γλυκά (δημιουργίες του Αρμένη μάγειρα), το καλό κρασί, το τσίπουρο και η μυρωδιά του ναργιλέ έρχονται να συνταιριάξουν με ανάλογες μουσικές προτάσεις υψηλής ποιότητας.

«ΠΕΡΑΝ» – Το καφέ-αμάν της πόλης
Δεκελείας 20 Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210-2533896

3τσιαμ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%