Πολιτισμός

Το National Geographic τιμά τα 5.000 χρόνια Ελληνικού πολιτισμού με ένα εξαιρετικό βίντεο

today28 Μαρτίου, 2018

Background
share close

Με αφορμή μία πολύ ιδιαίτερη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο στο National Geographic Museum της Ουάσινγκτον με τίτλο «The Greeks – Agamemnon to Alexander the Great» («Οι Έλληνες – Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»), η National Geographic δημιούργησε ένα πολύ τιμητικό βίντεο που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό. Στην έκθεση αυτή φιλοξενήθηκαν πάνω από 500 ανεκτίμητοι θησαυροί – εκθέματα, όπως τα χαρακτήρισε, τα περισσότερα από τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ ξανά εκτός Ελλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να γνωρίσει καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, ειδικά επειδή γίνεται σε μία περίοδο που θα μπορούσε να βοηθήσει και να προβάλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την έκθεση αυτή, το National Geographic δημιούργησε και μίνι σειρά – ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Greeks» (“Οι ΄Ελληνες”), αποτελούμενη από τρία επεισόδια, που αναδεικνύει επίσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Το εισαγωγικό βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι αρχαίοι Έλληνες άλλαξαν τον κόσμο και προσέφεραν πάρα πολλά στον τομέα της πολιτικής (φέρνοντας πραγματική δημοκρατία), της φιλοσοφίας, της επιστήμης, του εμπορίου και όχι μόνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tilestwra.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%