Τεχνολογία

Πώς να προστατέψεις το iPhone σου απ’ τη ζέστη και τι να κάνεις σε περίπτωση υπερθέρμανσης

today31 Ιουλίου, 2018

Background
share close

Το κινητό σου το παίρνεις παντού μαζί σου και φυσικά ακόμα και στις διακοπές σου δεν το αποχωρίζεσαι! Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, όμως, το κινητό δεν κάνει καλό συνδυασμό με τη θάλασσα και τον ήλιο γιατί μπορεί είτε να υπερθερμανθεί είτε να βραχεί!

Το επίσημο site της Apple μας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες!

Χρησιμοποιήστε τις συσκευές iOS σε σημεία με θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 0º και 35º C (32º έως 95º F). Συνθήκες χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας ενδέχεται να προκαλέσουν αλλαγή στη συμπεριφορά της συσκευής για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας της. Η χρήση μιας συσκευής iOS σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας εκτός του εύρους λειτουργίας της ενδέχεται να μειώσει προσωρινά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να προκαλέσει την απενεργοποίηση της συσκευής. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα, όταν επαναφέρετε τη συσκευή σε υψηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η χρήση μιας συσκευής iOS σε συνθήκες πολύ υψηλής θερμοκρασίας μπορεί να μειώσει μόνιμα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αποθηκεύστε τη συσκευή σε μέρος όπου η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ -20º και 45º C (-4º έως 113º F). Μην αφήνετε τη συσκευή στο αυτοκίνητο, επειδή η θερμοκρασία στα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπορεί να υπερβεί αυτό το εύρος.

Η συσκευή σας ενδέχεται να θερμανθεί

Κατά τη χρήση της συσκευής ή τη φόρτιση της μπαταρίας, η συσκευή ενδέχεται να θερμανθεί. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι συσκευή σας έχει θερμανθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κατά την πρώτη διαμόρφωση της συσκευής σας
  • Κατά την επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο
  • Κατά την επανάληψη δημιουργίας ευρετηρίου ή ανάλυσης δεδομένων, όπως η προσθήκη ετικετών σε φωτογραφίες για πρόσωπα, τοποθεσίες ή λέξεις-κλειδιά, μετά την ενημέρωση λογισμικού
  • Κατά τη χρήση δυνατοτήτων ή εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας ή με υψηλές απαιτήσεις γραφικών

Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται κανονική. Η συσκευή σας θα επιστρέψει στην κανονική θερμοκρασία όταν ολοκληρωθούν οι αναφερόμενες εργασίες.

Ακολουθούν ορισμένες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν την αλλαγή της απόδοσης και της συμπεριφοράς της συσκευής:

  • Όταν αφήνετε τη συσκευή στο αυτοκίνητο μια ζεστή ημέρα.
  • Όταν αφήνετε τη συσκευή άμεσα εκτεθειμένη στο φως του ήλιου για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.
  • Η χρήση συγκεκριμένων δυνατοτήτων, όπως είναι η παρακολούθηση ή η πλοήγηση μέσω GPS στο αυτοκίνητο, η ενασχόληση με ένα παιχνίδι με υψηλές απαιτήσεις γραφικών ή η χρήση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ή άμεσης έκθεσης στο φως του ήλιου για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Αν η συσκευή σας υπερθερμανθεί

Αν η εσωτερική θερμοκρασία της συσκευής υπερβεί το φυσιολογικό εύρος λειτουργίας, η συσκευή θα προστατεύσει τα εσωτερικά της στοιχεία, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία της. Αν συμβεί αυτό, ενδέχεται να παρατηρήσετε τις εξής αλλαγές:

  • Η φόρτιση, συμπεριλαμβανομένης της ασύρματης φόρτισης, επιβραδύνεται ή σταματά.
  • Η φωτεινότητα της οθόνης μειώνεται ή η οθόνη σβήνει.
  • Οι δέκτες κινητού δικτύου μεταβαίνουν σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Το σήμα ενδέχεται να εξασθενίσει κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης.
  • Το φλας της κάμερας απενεργοποιείται προσωρινά.
  • Η απόδοση μειώνεται κατά τη χρήση δυνατοτήτων ή εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας ή με υψηλές απαιτήσεις γραφικών.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε το σύστημα πλοήγησης, στη συσκευή ενδέχεται να εμφανιστεί η ειδοποίηση “Θερμοκρασία: Πρέπει να μειωθεί η θερμοκρασία του iPhone.” και στη συνέχεια να απενεργοποιηθεί η οθόνη. Το σύστημα πλοήγησης θα συνεχίσει να δίνει ηχητικές οδηγίες. Αν πλησιάζετε κάποια στροφή, η οθόνη θα ανάψει για να σας καθοδηγήσει.

Αν εμφανιστεί μια οθόνη προειδοποίησης για τη θερμοκρασία

Αν η συσκευή υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο θερμοκρασίας, θα εμφανίσει μια οθόνη προειδοποίησης σχετικά με τη θερμοκρασία, όπως είναι η παρακάτω:

Ένα iPhone που εμφανίζει αυτό το μήνυμα συνεχίζει να μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Για να συνεχίσετε τη χρήση της συσκευής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, απενεργοποιήστε την, μετακινήστε την σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον και περιμένετε να μειωθεί η θερμοκρασία της.

 

Πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%