Τεχνολογία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iOS 8

today3 Ιουνίου, 2014

Background
share close

Τα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού της στις συσκευές iPhone και iPad παρουσίασε η Apple
στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference (WWDC 2014), του ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας παρουσίασε το νέο λογισμικό για κινητές συσκευές, το iOS 8, καθώς και νέα προϊόντα όπως το iCloud Drive και το Maildrop για την αποθήκευση και αποστολή αρχείων.

Επίσης, παρουσίασε μία αναθεωρημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τους υπολογιστές Mac με τον τίτλο Yosemite. Το νέο λογισμικό έχει σχεδιαστεί να μοιάζει περισσότερο με το λειτουργικό σύστημα στα iPhone και iPad.

Παρουσίασε ακόμα και μια σημαντική ενημέρωση για την υπηρεσία iCloud καθώς οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα αρχεία που επιλέγουν και να συγχρονίζονται όχι μόνο με άλλες συσκευές Mac αλλά και με υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα Windows.

Το πολυαναμενόμενο iOS 8 έρχεται με αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, και η Apple ανακοίνωσε ότι στόχος του νέου λειτουργικού είναι να προσφέρει στους χρήστες μια πιο διαισθητική εμπειρία με το iCloud Photo Library και νέα χαρακτηριστικά μηνυμάτων που μπορούν να μοιραστούν πλέον φωνή, βίντεο ή και φωτογραφίες.

ios8

 

To κέντρο ειδοποιήσεων γίνεται πιο διαδραστικό, αφού πλέον, όταν θα έρχεται μια ειδοποίηση την ώρα που είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο, θα μπορείτε να απαντήσετε στο μήνυμα που ήρθε ή να κάνετε «like» στο facebook, δεν θα χρειάζεται να κλείσετε μία εφαρμογή για να απαντήσετε σε μηνύματα.

Βελτιωμένο είναι και το iMessage με μηνύματα ήχου και βίντεο, ενώ το νέο iOS φέρνει και το HealthKit, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες που συλλέγονται από διάφορες εφαρμογές. Η εφαρμογή προσφέρει κεντρική διαχείριση στα δεδομένα της υγείας σας και της σωματικής σας άσκησης, τα οποία μαζεύει από διάφορα σημεία.

ios81

 

Αλλαγές υπάρχουν και στο πληκτρολόγιο στο iOS 8, το οποίο μάλιστα μπορεί να προβλέπει αποτελεσματικότερα τις λέξεις που θέλει να γράψει ο χρήστης.

Ακόμα, το iCloud Drive που μόλις ανακοινώθηκε θα είναι ενσωματωμένο και στο iOS 8 και έρχεται να συναγωνιστεί υπηρεσίες όπως το DropBox. Το iCloud Drive επιτρέπει το συγχρονισμό αρχείων σε όλες τις συσκευές σας.

ios82

 

Επίσης, η υπηρεσία Family Sharing επιτρέπει στην οικογένεια να μοιράζεται αγορές που έχει κάνει στο iTunes, ενώ παράλληλα τα μέλη της μπορούν να μοιράζονται γεγονότα στο ημερολόγιο, στο group messaging.

Τέλος, η ψηφιακή βοηθός «Siri» έχει βελτιωθεί στο iOS 8 και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με μία απλή, φωνητική εντολή, όπως «hey Siri».

Το iOS 8 θα είναι διαθέσιμο για το κοινό το φθινόπωρο και θα είναι συμβατό με τις συσκευές iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch 5th Generation, iPad 2, iPad with Retina display, iPad Air, iPad mini και iPad mini με Retina Display.

Πηγή: protothema

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%