Τεχνολογία

Από που ξεκίνησαν κάποια από τα πιο διάσημα memes

today31 Μαρτίου, 2018

Background
share close

Ένα από τα χαρακτηριστικά (και διασκεδαστικά) στοιχεία των κοινωνικών δικτύων είναι αδιαμφισβήτητα τα memes, καθώς αποτελούν και έναν εύκολο και αστείο τρόπο να εκφραστείς και να σχολιάσεις χωρίς πολλά λόγια.

Κάτι που πιθανόν να μην γνωρίζατε, είναι ότι τα memes έχουν ελληνικές ρίζες. Ο όρος προέρχεται από την ελληνική λέξη «μιμίδιο». Πρόκειται για ιδέες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις στα πλαίσια μιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μεταδίδονται υπό τη μορφή μίμησης από τον έναν στον άλλο. Στο διαδίκτυο βέβαια δεν έχουν ακριβώς αυτή την έννοια. Εδώ αρκεί να πάρεις μια φωτογραφία, να την αλλάξεις λίγο ή καθόλου, να προσθέσεις ένα ωραιότατο σαρκαστικό tagline και να την κάνεις μια βόλτα στα social media. Εάν η ιδέα σου είναι αρκετά πετυχημένη μπορεί να γίνει viral και να καθιερωθεί στη συνέχεια ίσως και παγκοσμίως.

Αυτό έχει γίνει μέχρι στιγμής με αρκετά memes, τα οποία θεωρεούνται πλέον «σταθερές αξίες», πολλά από αυτά προέρχονται από κινηματογραφικές σκηνές και ιδιαίτερα στιγμιότυπα από ταινίες. Πάμε να δούμε από ποιες ταινίες προέρχονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα memes που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%