Τεχνολογία

28/4/2018 | Category: Τεχνολογία

Αυτή είναι η νέα δυνατότητα του Instagram

Η νέα δυνατότητα του Instagram δεν είναι άλλη απ’ την αποθήκευση των φωτογραφιών που ανεβάζουμε στο social media. Η αλλαγή έρχεται λόγω της επερχόμενης νέας οδηγίας της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

O νέος νόμος για την προστασία της ιδιωτικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του Instagram να κατεβάζουν όλα τα δεδομένα τους, ανάμεσα στα οποία είναι και οι φωτογραφίες τους.

Η λήψη των δεδομένων θα είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες iPhone όσο και Android σε μελλοντικές ενημερώσεις. Το Instagram συμμορφώθηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πριν τη λήξη της προθεσμίας, η οποία έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου.

Πώς θα γίνεται το download των φωτογραφιών;

Δεν είναι όλα ρόδινα, όμως, καθώς η λήψη των φωτογραφιών δεν θα γίνεται μ’ ένα κλικ. Για να κάνει ο χρήστης download τις φωτογραφίες του, θα πρέπει να καταθέσει τη σχετική αίτηση και στη συνέχεια θα λάβει ένα e-mail του απ’ το Instagram μ’ έναν σύνδεσμο σε διάστημα 48 ωρών. Μέσω του συνδέσμου, ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει τα δεδομένα.

Παράλληλα, το Instagram θα στέλνει στους χρήστες όλα τα stories, τα likes, τις αναζητήσεις, τα προσωπικά μηνύματα, το όνομα χρήστη, τους followers και τους χρήστες που κάνουν follow.

 

Πηγή:  ipop.gr