Τεχνολογία

Εάν λάβεις αυτό το μήνυμα στο κινητό σου, σβήστο αμέσως!

today22 Φεβρουαρίου, 2018

Background
share close

H Apple εργάζεται πάνω στο να διορθώσει ένα πρόβλημα με την νέα ενημέρωση λογισμικού, το οποίο επιτρέπει σε άτομα να στέλνουν ένα μήνυμα που κρασάρει άλλες συσκευές!

Εάν, λοιπόν, λάβεις αυτό το μήνυμα στο κινητό σου, καλά θα κάνεις να το σβήσεις αμέσως! Ουσιαστικά, η βλάβη στην τελευταία ενημέρωση λογισμικού της Apple δίνει τη δυνατότητα αποστολής “text bomb”, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τις συσκευές.

Το σφάλμα προκύπτει όταν ένας χαρακτήρας από το Telugu – μια γλώσσα της Ινδίας, την οποία χρησιμοποιούν 70 εκατομμύρια άνθρωποι – λαμβάνεται από ορισμένες συσκευές.

Το σφάλμα επηρεάζει iPhones, iPads, Mac, Apple Watch και Apple TV που έχουν εγκατεστημένες τις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού τους.

Το συγκεκριμένο μήνυμα στο κινητό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια σειρά από εφαρμογές, όπως το iMessage, το WhatsApp, το Gmail και το Facebook Messenger.

Οι εφαρμογές που λαμβάνουν τον συγκεκριμένο δεν λειτουργούν σωστά και κρασάρουν μέχρι να διαγραφεί ολόκληρη η συνομιλία που περιλαμβάνει τον χαρακτήρα!

Το σφάλμα αναφέρθηκε αρχικά από το ιταλικό blog Mobile World – με πολλούς χρήστες της Apple να επιβεβαιώνουν τις αναφορές με αναρτήσεις τους στα social media. O βρετανικός Independent γράφει ότι δοκίμασε  επίσης την αποστολή του μηνύματος και τελικά διαπίστωσε πως κράσαραν το  iMessage, το Slack και το WhatsApp.

Η Apple έχει επίγνωση του προβλήματος και εργάζεται προκειμένου να το επιδιορθώσει άμεσα με το επερχόμενο iOS 11.3.

Εάν, πάντως, λάβεις οποιοδήποτε μήνυμα στο κινητό σου με το σύμβολο, πάτα αμέσως το delete!

 

Πηγή: ipop.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%