Τεχνολογία

Έρχεται το iPhone 6: Τι αναμένεται να δούμε στην εκδήλωση της Apple

today8 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Μια μέρα μάς χωρίζει από την παρουσίαση που ετοιμάζει η Apple στην Καλιφορνία και όπως όλα δείχνουν, θα αποκαλύψει το iPhone 6.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη και θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας. Θα λάβει χώρα στο De Anza College campus, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Η λιτή πρόσκληση για την εκδήλωση στάλθηκε στους εκπροσώπους Τύπου την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. Σε αυτήν, εκτός από την ημερομηνία της εκδήλωσης, αναγράφεται και η φράση «Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε περισσότερα» («Wish we could say more»). Δεν ήταν λίγοι αυτοί «διάβασαν» τη φράση σαν υπονοούμενο για κάτι που συνδέεται με τη «Siri», την υπηρεσία ηχητικής βοήθειας της Apple.

Τι αναμένεται να δούμε στην εκδήλωση της Apple

iPhone 6

apple02

 

«Πρωταγωνιστής» της παρουσίασης αναμένεται να είναι το iPhone 6, μιας και η Apple συνηθίζει να μας δείχνει τις νεότερες γενιές του δημοφιλούς smartphone αυτή την εποχή του χρόνου.

Οι πληροφορίες που έρχονται τόσο από εξειδικευμένους αναλυτές, όσο και φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλουν την Apple να ετοιμάζει δύο εκδόσεις του iPhone 6: Μία με οθόνη 4,7 ιντσών και μία με οθόνη 5,5 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή θα είναι εμφανώς μεγαλύτερη από αυτή που αντικαθιστά, μιας και το iPhone 5S διέθετε οθόνη 4 ιντσών.

apple03

Πέραν της μεγαλύτερης οθόνης, η Apple αναμένεται να εισάγει ένα νέο σχεδιασμό της συσκευής, με λιγότερο έντονες ακμές. Διαρροές και αντίγραφα βασιζόμενα σε παραγγελίες αξεσουάρ (η αυθεντικότητα βέβαια των οποίων ελέγχεται), παρουσιάζουν αρκετά κοινά με τη σχεδιαστική γλώσσα της Apple που είδαμε στο iPad mini. Όπως και να έχει, οι περισσότεροι περιμένουν ένα λεπτότερο σώμα με στρογγυλεμένες γωνίες.

apple06

Μελάνη χύθηκε και γύρω από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη συσκευή, με φήμες να θέλουν κάλυμμα οθόνης με ζαφείρι. Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές για προβλήματα στην παραγωγή της αναγκαίας ποσότητας του υλικού. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αυξημένη προστασία της συσκευής από γρατσουνιές αλλά και σπασίματα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν αποκλείεται η Apple να προικίσει το νέο iPhone με την τεχνολογία NFC. Επιπλέον, περιμένουμε καλύτερη κάμερα, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ισχυρότερο επεξεργαστή.

apple08

iWatch

apple04

Αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για το όνομα που θα δώσει η Apple στο πολυναμενόμενο «έξυπνο» ρολόι της, πιστεύεται ότι αυτή τη φορά οι φήμες δεν θα διαψευστούν (όπως είχε γίνει στο WWDC 2014, τον Ιούνιο) και η εταιρεία θα παρουσιάσει το ρολόι για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά.

Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει, πιστεύεται πως η συσκευή θα διαθέτει αισθητήρες που θα αξιοποιούνται σε προγράμματα άσκησης, αισθητήρα καρδιακών παλμών και NFC.

apple05

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iWatch, λίγα έχουμε ακούσει και ακόμη λιγότερα έχουμε δει από τα εργοστάσια παραγωγής. Τόσο η «Wall Street Journal», όσο και οι «New York Times», συμφωνούν ότι πιθανότατα η συσκευή να κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη οθόνης: 1,4 και 1,7 ιντσών. Η OLED οθόνη θα είναι εύκαμπτη και θα έχει την κλίση του χεριού.

iOS 8

apple07

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Apple θα δείξει τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, όπως θα γίνει διαθέσιμη για τους χρήστες και αρκετά έχουν αποκαλυφθεί για τα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνει. 

Αρχικά, θα περιλαμβάνει υποστήριξη για πληκτρολόγια ανεξάρτητων προγραμματιστών, μια νέα εφαρμογή υγείας και το εργαλείο για τη δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων. 

Παράλληλα, η Apple έχει ανανεώσει το δικό της πληκτρολόγιο, ενώ βελτιωμένη θα είναι η ευχρηστία, με πιο γρήγορη πρόσβαση στις τελευταίες επαφές και άλλα, ανάλογα, χαρακτηριστικά. Επιπλέον, λόγος έχει γίνει για ευκολίες ασφαλών πληρωμών με εξειδικευμένο λογισμικό.

iPad Air 2

Ελάχιστα έχουν ακουστεί για το λανσάρισμα ενός νέου iPad, όποτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει αρκετά απίθανο. 

Ωστόσο, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo υποστηρίζει, ότι θα δούμε ένα iPad Air 2 στην αυριανή εκδήλωση, αντί για μια ξεχωριστή τον Οκτώβριο, όπως είχε κάνει πέρυσι η Apple για να αποκαλύψει τα νέα tablets.

Εν τέλει, όποτε και αν δούμε ένα νεότερο iPad Air, αναμένεται να διαθέτει λίγες βελτιώσεις σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, με την προσθήκη Touch ID να φαντάζει πιθανή.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%