Τεχνολογία

Google: Ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για το Android

today22 Απριλίου, 2018

Background
share close

Βάζει τέλος η Google στις εργασίες της πάνω στην εφαρμογή Allo του Android και πλέον θέλει να ενώσει όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας της σε ένα πρόγραμμα το οποίο φαίνεται θα ονομάζεται Chat. Μάλλον ονειρεύεται κάτι σαν το iMessage της Apple, ήταν καιρός πια να δημιουργήσει και η Google κάτι αντίστοιχο και τόσο πρακτικό.

Πρώτα υπήρχε το Google Talk,  μετά γνωρίσαμε το Hangouts, ύστερα είδαμε το Allo και το Duo και πλέον θα υπάρξει κάτι εντελώς καινούργιο και ενιαίο.

Το νέο αυτό πρόγραμμα Chat βάση αποκαλύψεων του The Verge, θα βασίζεται ιδιαίτερα στο πρότυπο RCS (Rich Communication Services), δηλαδή σε ένα σύστημα που θεωρείται ο διάδοχος των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Το RCS υποστηρίζεται παγκοσμίως και σύντομα θα λειτουργεί κανονικά σε κάθε πάροχο όπου και αν βρίσκεται στον πλανήτη. Το κόστος αυτών των “πλούσιων” μηνυμάτων θα καθορίζεται από τους παρόχους και θα μπορεί να αφαιρείται από το πρόγραμμα δεδομένων του χρήστη (άρα θα είναι αρκετά μικρότερο), ενώ θα είναι εφικτή η αποστολή μηνυμάτων σε συσκευές που δεν υποστηρίζουν το Chat, όπως συμβαίνει με το iMessage της Apple.

 
Πηγή:  techingreek.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%