Τεχνολογία

H Samsung παίρνει την πρωτιά από την Intel στην αγορά επεξεργαστών

today31 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Η Samsung κατάφερε αυτό το τρίμηνο να πάρει τα σκήπτρα της παγκόσμιας αγοράς μικροεπεξεργαστών από την Intel. 

Το δεύτερο τρίμηνο του 2017 είναι ένα ορόσημο για τη Samsung, καθώς κατάφερε να ρίξει από το θρόνο του έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chips παγκοσμίως, την Intel, κυρίως λόγω της κατασκευής chips για μνήμες DRAM και NAND νέας γενιάς. Η Samsung προμηθεύει με μικροεπεξεργαστές ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος συσκευών, από servers μέχρι συσκευές του Internet of Things, στοιχείο που τη βοηθά να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Samsung είχε κέρδη της τάξης των 12.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Engadget, ενώ από τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων που σημείωσε στα οικονομικά της αποτελέσματα, τα 15 δισεκατομμύρια προέρχονται από την αγορά μικροεπεξεργαστών, έναντι των 14.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σημείωσε η Intel από την ίδια δραστηριότητα στο ίδιο τρίμηνο.

Η Samsung κατάφερε αυτό το τρίμηνο να σταματήσει την πρωτοκαθεδρία της Intel, η οποία θεωρούταν δεδομένη τα τελευταία 24 χρόνια που η Intel κατείχε τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών στον κόσμο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Samsung εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι διαθέτει μία διευρυμένη γκάμα επεξεργαστών για πολλές διαφορετικές ανάγκες.

Αντίθετα, η Intel φαίνεται να παραμένει καθηλωμένη στην παραγωγή επεξεργαστών που προορίζονται κυρίως για την συνεχώς φθίνουσα αγορά προσωπικών υπολογιστών.

 

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%