Τεχνολογία

Η θήκη της Nitendo που μπορεί να μετατρέψει smartphone σε Game Boy!

today11 Οκτωβρίου, 2018

Background
share close

H Nitendo κατοχύρωσε μία πατέντα που μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε smart κινητό τηλέφωνο σε game boy.

Σύμφωνα με έγγραφα που τώρα έρχονται στο φως, τον περασμένο Μάρτιο η Nintendo κατέθεσε αίτηση στο Αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Από τις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν, βλέπουμε ότι πρόκειται για μια θήκη που ανοίγει σαν βιβλίο, με το «εξώφυλλο» να είναι η πρόσοψη του Game Boy. Όταν τοποθετηθεί το κινητό και η θήκη κλείσει, αφήνει ορατό μόνο το τμήμα της οθόνης που αντιστοιχεί στην κλασική οθόνη του Game Boy. Όπως και η συσκευή που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989, η θήκη διαθέτει σταυρό κατεύθυνσης, πλήκτρα Α και Β, και πλήκτρα Start και Select.

Το υλικό της μεταδίδει το άγγιγμα των πλήκτρων της θήκης στην οθόνη του smartphone, που με την κατάλληλη εφαρμογή θα ανταποκρίνεται και θα επιτρέπει στον χρήστη να παίξει τα κλασικά παιχνίδια του Game Boy (Tetris, Super Mario, Zelda κλπ).

Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι η θήκη αυτή θα κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο, καθώς ελάχιστες από τις πατέντες που κατατίθενται φτάνουν μέχρι την υλοποίηση. Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία της Nintendo στα smartphones και τα εκατομμύρια που έχει κερδίσει από παιχνίδια όπως τα «Fire Embelm Heroes» και «Animal Crossing: Pocket Camp», της δίνουν άνεση να πειραματιστεί.

 

Πηγή: reader.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%