Τεχνολογία

To Instagram ετοιμάζει κουμπί «Μute»

today23 Μαΐου, 2018

Background
share close

Το Instagram προσθέτει ένα μικρό αλλά σημαντικό νέο χαρακτηριστικό: Τη δυνατότητα να βάζετε στο «αθόρυβο» τις δημοσιεύσεις από έναν λογαριασμό χωρίς να σταματήσετε να τον ακολουθείτε.   Επιτέλους, το Instagram προσθέτει την επιλογή να «κλείνετε» για ένα διάστημα τους λογαριασμούς που βαριέστε ή τον τελευταίο καιρό οι αναρτήσεις τους δεν βγάζουν νόημα, χωρίς την τερματική επιλογή ενός αναγκαίου «unfollow».

Με την νέα ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει «τις επόμενες εβδομάδες», θα μπορείτε να επιλέξετε την αφαίρεση ή την προσωρινή “σίγαση” κάποιων λογαριασμών και αναρτήσεων από την κύρια οθόνη της ροής σας. Εννοείται ότι θα μπορείτε να βλέπετε τον λογαριασμό όποτε θέλετε, όπως επίσης και να απενεργοποιήσετε το «Mute», ενώ το πρόσωπο πίσω από τον λογαριασμό που θα σβήνετε δεν θα έχει ιδέα τι συμβαίνει.

Η νέα λειτουργία φτάνει λίγο καθυστερημένα. Παρόλο που μπορείτε πάντα να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον, αυτό συχνά δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή – δεν μπορείς να μην ακολουθείς έναν στενό συγγενή σου ακόμη κι αν “ποστάρει” 15 φωτογραφίες την ημέρα, για παράδειγμα. Αλλά, πλέον, θα μπορείτε να τον βάλετε στο Mute διατηρώντας έτσι τους καλούς τρόπους της «αληθινής ζωής».

Τα κοινωνικά δίκτυα, βέβαια, δεν έχουν κανένα συμφέρον από μια λειτουργία σίγασης, αλλά αργά ή γρήγορα όλα αναγκάζονται να παίξουν το «κρυφτό» που μας έμαθε το Facebook. Και η αλήθεια είναι ότι η νέα λειτουργία Mute στο Instagram μοιάζει με οδηγία της μητρικής εταιρείας, η οποία όσο κι αν θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο για να εμφανίζει, άλλο τόσο έχει βρει το κόλπο ενός ανώδυνου unfollow που δεν διαγράφει ολοκληρωτικά καμία ψηφιακή φιλία στο Facebook.

 

Πηγή:  lifo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%