Τεχνολογία

Μετέτρεψε το σαλόνι του σε γιγάντιο υπολογιστή για έναν παράξενο λόγο

today9 Ιουλίου, 2016

Background
share close

Μπορεί το Tetris να είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα ξόδευαν 51.829 δολάρια σε αυτό.

Ο James Newman ένας μηχανικός λογισμικού από το Cambridge, έκανε ακριβώς αυτό.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης χρειάστηκε σχεδόν 5 χρόνια για να φτιάξει το πρώτο δωμάτιο-υπολογιστή για να παίζει Tetris. Ήθελε να εξηγήσει στον κόσμο, όπως λέει, πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής, και τώρα χρησιμοποιεί το μηχάνημα για να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι με τουβλάκια.

Η αρχική του κατασκευή είχε δύο μέτρα πλάτος, αλλά σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, το μηχάνημα είναι πάνω από 10 μέτρα, πράγμα το οποίο τον ανάγκασε να αφαιρέσει τα πάντα από το σαλόνι του σπιτιού του.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν είχα προγραμματίσει να ξοδέψω 40.000 δολάρια αρχικά. Αυτό αυξήθηκε καθώς ο χρόνος πέρασε και έγινα πιο φιλόδοξος. Περνούσα περίπου 3 ώρες τη νύχτα να δουλεύω πάνω σε αυτό και έπρεπε να βγάζω όλα τα βιβλία και τα ράφια και τους καναπέδες έξω από σαλόνι μου. Είμαι τυχερός γιατί είναι ένα αρκετά μεγάλο σαλόνι και μπορούσα να φτιάξω ό,τι ήθελα. Αν είχα μια γυναίκα μάλλον θα με είχε μάλλον αφήσει τώρα», λέει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί εκτός από το ότι αγαπάει πολύ το Tetris, ήθελε να δείξει στον κόσμο πώς λειτουργεί ο υπολογιστής και πώς είναι να παίζει κανείς σε μεγέθυνση. «Τα μαθηματικά δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά και έτσι σκέφτηκα ότι ένα παιχνίδι θα είναι λίγο πιο διασκεδαστικό από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Προσπάθησα να κάνω όλα τα επίπεδα ενός υπολογιστή ορατά και να δείξω τον τρόπο που συνδέονται μεταξύ τους».

ypol1

ypol2

ypol3

ypol4

ypol5

ypol6

ypol8

ypol9

ypol10

ypol11

ypol12

ypol13

ypol14

ypol7

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%