Τεχνολογία

Samsung και LG: έτοιμες να κατασκευάσουν εύκαμπτες οθόνες τον Οκτώβρη

today2 Οκτωβρίου, 2013

Background
share close

Μπήκε ο Οκτώβρης και φαίνεται πως ο ανταγωνισμός καλά κρατεί μεταξύ LG και Samsung σχετικά με το ποια εταιρεία θα κατασκευάσει πρώτη συσκευές με εύκαμπτες οθόνες. Τώρα οι νέες φήμες λένε ότι και οι δύο εταιρείες θα είναι έτοιμες μέσα σε αυτόν το μήνα για τη μαζική παραγωγή τέτοιων οθονών.
Συγκεκριμένα η Samsung φαίνεται να είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή οθονών 5,5 ιντσών και μάλιστα θα τις χρησιμοποιήσει σε μια νέα γενιά κινητών με το πρόθεμα F αντί για το S που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τα καλύτερα κινητά της. Το F φυσικά προκύπτει από τη λέξη “flexible” (εύκαμπτος) που θα είναι το δυνατό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων συσκευών. Οι πηγές κάνουν λόγο για την εντυπωσιακή παραγωγή 1,5 εκατομμυρίου οθονών ανά μήνα! Για την LG οι πηγές λένε ότι θα κατασκευάσει μαζικά οθόνες 4,5 ιντσών και ότι σκοπεύει να παράγει 35.000 τέτοιες εύκαμπτες οθόνες ανά μήνα.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η τεχνολογία είναι η OLED (Organic Light-Emitting Diode). Πάντως πρέπει να επισημάνουμε πως οι νέες αυτές οθόνες ακόμη δεν θα χρησιμοποιηθούν σε κινητά τα οποία θα “λυγίζουν”, αλλά θα επιτρέπουν πιο ανορθόδοξα σχήματα οθονών που αφενός θα επιτρέπουν τη δημιουργία μεγαλύτερου χώρου στο εσωτερικό και επομένως τη χρήση μεγαλύτερων μπαταριών, και αφετέρου θα είναι πολύ ανθεκτικότερες.
Ενδεχομένως μέσα στον Οκτώβρη να έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο εταιρείες.

samsung-galaxy-s4-flexible-display-hd-wallpaper-1024x768

LG-flexible-1

 

Πηγή: MyDroid.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%