Τεχνολογία

Υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει η Apple την παραγωγή του iPhone X;

today13 Φεβρουαρίου, 2018

Background
share close

Σύμφωνα με ανάλυση της KGI η Apple θα προχωρήσει στα μέσα του 2018 στον τερματισμό της παραγωγής του iPhone X κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης για αυτό.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αναλύσεων συνήθως «πέφτει μέσα» στις προβλέψεις της για τα προϊόντα της Apple και όπως ήταν φυσικό η εν λόγω πρόβλεψη δημιούργησε αίσθηση μιας και το iPhone X ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό η πιο «πολυαναμενόμενη» συσκευή στον πλανήτη.

Η πρόβλεψη της KGI στηρίζεται στην εκτίμηση ότι η νέα ναυαρχίδα της Apple θα έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις 18 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι τα μέσα του 2018, αριθμός σημαντικά χαμηλός για τα δεδομένα της Apple. Επιπλέον, η εκτίμηση είναι εξαιρετικά χαμηλή αφού υπολογιζόταν αρχικά ότι οι πωλήσεις του iPhone X για το ίδιο διάστημα θα έφταναν ενδεχομένως και τα 30 εκατομμύρια συσκευές. Για το β’ τρίμηνο η πρόβλεψη της KGI είναι ότι θα πουληθούν 13 εκατομμύρια iPhone X.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, επικεφαλής αναλυτή της KGI, αιτία των χαμηλών πτήσεων του X είναι το γεγονός των μεγαλύτερων κύκλων αντικατάστασης συσκευών που παρατηρούνται πλέον και στην Κίνα. Επιπλέον, φαίνεται ότι η Apple δεν κατάφερε να «ανοίξει» την αγορά της Κίνας υιοθετώντας συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη της KGI έρχεται εν μέρει σε αντίθεση με άλλες αναλύσεις και μετρήσεις, αφού σύμφωνα με την Kantar Worldpanel το iPhone X αποτέλεσε την συσκευή με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα.

Άλλη πιθανότητα για τις χαμηλές πωλήσεις ίσως είναι (όσο και αν φαίνεται παράδοξο) η ίδια η εμφάνιση της συσκευής καθώς στην Κίνα η «εγκοπή» στο μπροστινό μέρος λέγεται ότι ενοχλεί τους τοπικούς καταναλωτές. Ένας άλλος λόγος που το iPhone X δεν έχει κυριαρχήσει είναι η τιμή του, ειδικά σε σύγκριση με την πληθώρα πιο προσιτών και ανάλογων δυνατοτήτων Android συσκευών.

Όλα τα παραπάνω έπεισαν την KGI να θεωρεί βέβαιο ότι η Apple θα διακόψει την παραγωγή του iPhone X κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι του 2018, επικεντρώνοντας πλέον στην επόμενη γενιά συσκευών. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Apple θα προχωρήσει σε παροπλισμό όλων των συσκευών που παρουσίασε πέρυσι (iPhone XiPhone 8 Plus, iPhone 8) προχωρώντας σε λανσάρισμα μίας εντελώς νέας σειράς.

Αυτή η νέα σειρά θα αποτελείται από ένα μοντέλο OLED 6,5 ιντ

σών και ένα μοντέλο LCD 6,1 ιντσών, με σχεδιαστικές γραμμές ανάλογες με του iPhone X. Η έκδοση των 6,1 ιντσών υπολογίζεται να κοστίζει περί τα 650 με 750 δολάρια ενώ το μοντέλο των 6,5 ιντσών υπολογίζεται ότι θα έχει τιμή ανάλογη του X ή και ακόμη μεγαλύτερη.

Για το αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι…

 

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%