Τεχνολογία

To Airbus PopUp κινείται σε γη και αέρα

today17 Μαρτίου, 2017

Background
share close

Το Airbus PopUp είναι ένα πολύ ενδιαφέρον concept για ένα αυτόνομα κινούμενο drone σε γη και αέρα. 

Μπορεί τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να είναι ακόμα μακριά από τη φάση της υλοποίησής τους, αλλά η ιδέα πίσω από το Airbus PopUp είναι να μπορεί κανείς να παραγγείλει το όχημα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής, αυτό να συναντήσει τον μισθωτή του, να τον αναγνωρίσει και να περιμένει να προσαρμοστούν πάνω του οι ειδικοί έλικες που θα το μεταφέρουν στον επιθυμητό προορισμό. Το μόνο που έχει να κάνει ο επιβάτης του Airbus PopUp είναι να δώσει τον προορισμό του και η τεχνητή νοημοσύνη του οχήματος θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.

Η Airbus φιλοδοξεί τα PopUp να ανήκουν σε ένα δίκτυο μετακίνησης on demand, χωρίς να ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη το πού να παρκάρει ή να αφήσει το όχημα. Εκείνο τον μεταφέρει στον προορισμό του πετώντας και μετά προσαρμόζεται στην ειδική βάση με τους τροχούς για να αποθηκευτεί ή να πάει στον επόμενο προορισμό του.

Η Airbus θα δώσει μία πρώτη εικόνα του PopUp στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά ακόμα απέχουμε πάρα πολύ από την κατασκευή ενός τελικού προϊόντος. Το σίγουρο είναι ότι το AirBus PopUp μας δίνει μία πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι μετακινήσεις στις μετροπόλεις του μέλλοντος.

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%