Τεχνολογία

Το Facebook μπορεί και ακούει τα πάντα!

today2 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Ένας ειδικός στις τηλεπικοινωνίες υποστηρίζει οτι το Facebook μπορεί να ακούει όλες τις ώρες τι κάνει ο χρήστης.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, Kelli Burns, η εφαρμογή του Facebook μπορεί και ακούει τι κάνουν οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook από την πλευρά του υποστήριξε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετό καιρό και πως συλλέγει ηχητικές πληροφορίες χωρίς όμως να τις χρησιμοποιεί για να προβάλλει σχετικές διαφημίσεις στους χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook διευκρίνισε ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα για να στέλνει σχετικές διαφημίσεις στις σελίδες των χρηστών και πως οι διαφημίσεις προωθούνται στις σελίδες των χρηστών με βάση τα ενδιαφέροντά τους και δημογραφικές πληροφορίες και όχι με βάση τη συλλογή φωνητικών δεδομένων.
Παρά πάντως τις δηλώσεις αυτές οι ισχυρισμοί της καθηγήτριας έρχονται μετά από αναφορές χρηστών στο διαδίκτυο που επισημαίνουν ότι άρχισαν να δέχονται διαφημίσεις σχετικές με θέματα που συζητούσαν στο τηλέφωνο.
Τέλος αν θέλει κάποιος να κλείσει το μικρόφωνο από την εφαρμογή του Facebook είναι πολύ εύκολο απλά πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις της συσκευής του και κόβοντας την πρόσβαση της εφαρμογής στο μικρόφωνο της συσκευής.
Πηγή: newsit.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%