Τεχνολογία

Το καλύτερο video game όλων των εποχών

today22 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Κορυφαίοι gamers από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα video games όλων των εποχών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν Atari, Nintendo και Sega συστήθηκαν σε ένα ευρύτερο κοινό, η βιομηχανία των video games δημιούργησε τη δική της κουλτούρα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία των video games αντιστοιχεί σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο που προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

Η λίστα με τα καλύτερα video games όλων των εποχών, σαφώς και δεν μπορεί να είναι απολύτως αντικειμενική, καθώς τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν για κάθε gamer. Άλλες λίστες δίνουν προτεραιότητα στο πόσο άντεξε ένα παιχνίδι στον χρόνο, άλλες βασίζονται στις πωλήσεις και άλλες στην επίδραση που είχε σε άλλα παιχνίδια και στη βιομηχανία γενικότερα.

Πρώτο στο ranker.com με διαφορά βγήκε το «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» (1998), το οποίο κλείνει μάλιστα σήμερα τα 20 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Από την ημέρα κυκλοφορίας του στην κονσόλα Nintendo 64, η περιπέτεια του Link μεγάλωσε μικρούς και μεγάλους, και ψηφίστηκε ως το σημαντικότερο video game που έχει βγάλει μέχρι σήμερα η βιομηχανία. Το franchise του, όπως ήταν αναμενόμενο, συνεχίστηκε με νέα παιχνίδια που εξέλιξαν ακόμη περισσότερο τη δημοφιλή σειρά.

Τη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Elder Scrolls V: Skyrim» (2011), ενώ την τρίτη, την τέταρτη και την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν τρία παιχνίδια της σειράς Super Mario: το Super Mario Bros 3 (1988), το Super Mario World (1990) και το Super Mario 64 (1996).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα video games

 

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%