Τεχνολογία

True Octa-Core: Ο πρώτος επεξεργαστής οκτώ πυρήνων από την MediaTek [Video]

today30 Ιουλίου, 2013

Background
share close

Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το πρώτο chipset που απαρτίζεται από οκτώ πυρήνες και αποτελεί δημιούργημα της MediaTek. Η εύλογη απορία πολλών είναι εάν διαφοροποιείται το νέο αυτό chipset από τον Exynos 5 της Samsung και η απάντηση είναι πως ναι, καθώς εδώ γίνεται χρήση όχι ενός γκρουπ τεσσάρων πυρήνων τη φορά, αλλά οι οκτώ πυρήνες είναι διαθέσιμοι ταυτόχρονα. Άμεσο επακόλουθο είναι πως θα υπάρξουν συσκευές με πολύ καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες, είτε πρόκειται για αναπαραγωγή βίντεο είτε για web browsing, με βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο και στην εξοικονόμηση μπαταρίας.

Αξιοσημείωτη είναι και η τοποθέτηση της MediaTek, η οποία τονίζει πως η παράλληλη λειτουργία των οκτών πυρήνων δεν προκαλεί φαινόμενα υπερθέρμανσης, καθώς διατηρούνται ομαλά επίπεδα και σε αυτό το σημείο. Η συχνότητα χρονισμού κυμαίνεται από τα 1.7GHz έως και τα 2GHz, με αποκωδικοποίηση βίντεο στα 1080p και 30fps. Οι επιμέρους δοκιμές που έλαβαν χώρα, έδειξαν πως το νέο chipset μπόρεσε να πετύχει σκορ στο AnTuTu με βαθμολογία που έφτασε τις 30.000 μονάδες.

Το κωδικό όνομα που φέρει το νέο chipset είναι MT6592, προγραμματίζεται να εισέλθει σε μαζική παραγωγή τον προσεχή μήνα Νοέμβριο και η εταιρία, έχοντας εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς ποσοστού 50% για chipset που ενσωματώνονται σε συσκευές χαμηλού και μεσαίου κόστους αγοράς, με τη νέα της πρόταση προσπαθεί να «βγει» μπροστά, να ξεπεράσει την Qualcomm και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chipsets που θα τροφοδοτεί φορητές συσκευές.

MediaTek-introduces-the-first-true-octa-core-processor

 

Πηγή: Myphone.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%