Τεχνολογία

Βραχιόλι μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία

today10 Μαΐου, 2014

Background
share close

Όλοι γνωρίζουμε πως η υπεριώδης ακτινοβολία την οποία  εκπέμπει ο ήλιος εγκυμονεί κινδύνους για το ανθρώπινο σώμα. Γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η έκθεσή μας  στον ήλιο.

Ακόμα και όταν αποφεύγουμε την υπερέκθεσή μας στον ήλιο, αναγκαίο είναι να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό σε όλο το σώμα.

Ποιος όμως είναι αυτός που ορίζει πόση ώρα μπορούμε να καθόμαστε στον ήλιο; Το ρόλο αυτό φιλοδοξεί να παίξει το βραχιόλι Smartsun που μόλις άρχισε να κυκλοφορεί στις αγορές και δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Strathclyde, στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το βραχιόλι αλλάζει χρώμα και από κίτρινο γίνεται ροζ όταν θελήσει να μας ειδοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να πάμε στη σκιά. Αυτό το καταφέρνει καθώς εντοπίζει τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Επίσης, το έξυπνο εξάρτημα προορίζεται για ατομική χρήση. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η μεταλλαγή του χρώματος οφείλεται στον παράγοντα απελευθέρωσης οξέων που αντιδρά στα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τούτο με τη σειρά του επηρεάζει τα επίπεδα του pH του υλικού, πυροδοτώντας έτσι την αλλαγή στο χρώμα.

Το δρόμο της παραγωγής από τα εργαστήρια έδειξε στο Smartsun η Intellego Technologies, η οποία το έχει κοστολογήσει στα 12 δολάρια τα έπτά βραχιόλια.

Πηγή: newsbeast

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%