Διάφορα

Οι… Αθήνες ανά τον κόσμο!

today15 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Μπορεί η πρωτεύουσα της χώρας μας να είναι μοναδική, και φυσικά η πιο γνωστή Αθήνα παγκοσμίως, η αλήθεια είναι όμως πως δεν είναι η μοναδική πόλη με το όνομα αυτό.

Εκτός απ’ τη δική μας Αθήνα λοιπόν, υπάρχουν περισσότερες από είκοσι πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες δεν έχουν φυσικά τίποτα το κοινό  με τη δική μας πέρα από το όνομα.

Athen sign
1. Athens  Αλαμπάμας (Alabama)

Ιδρύθηκε το 1818 από τους: John Coffee, Robert Beaty, John D. Carroll και John Read. Αρχικά ονομαζόταν Atheson, ωστόσο στη συνέχεια πήρε το όνομα Αθήνα. Στην πόλη ζουν περισσότεροι από 21.000 κάτοικοι. Είναι μια πόλη στην οποία οι κάτοικοί της καλλιεργούσαν στο παρελθόν βαμβάκι, ενώ πρόκειται για σιδηροδρομικό κόμβο.

2. Athens Αρκάνσας (Arkansas)

Πρόκειται για μια κοινότητα στη βορειοανατολική γωνία του Howard County, στο Αρκάνσας. Γεωγραφικά διασταυρώνεται από τους αυτοκινητόδρομους 246 και 84 της πολιτείας.

safe_image
3. Athens Καλιφόρνιας (California)

Βρίσκεται στο Νότιο Λος Άντζελες. Οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης είναι κυρίως ισπανόφωνοι και μαύροι. Στην τελευταία απογραφή του 2000 κατοικούσαν εκεί 9.101 άνθρωποι.

4. Athens Οχάιο (Ohio)

Η πόλη ήταν πάντα γνωστή ως «πόλη των κολεγίων» καθώς ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής είναι το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Πρόκειται για μια πόλη μέσα στην κομητεία του Athens County. Στην τελευταία απογραφή που έγινε το 2010 ζούσαν 23.832 κάτοικοι. Η πόλη ανήκει στο top 15 των πιο στοιχειωμένων πόλεων του κόσμου χάρη στο φρενοκομείο που φιλοξενούσε.

Athens-County-Sept-2007
5. Athens County Ohio

Η Κομητεία του Athens County βρίσκεται στο νοτιαοανατολικό τμήμα της πολιτείας. Το 1804 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ο συνολικός πληθυσμός άγγιζε στην απογραφή του 2010 τους 64.757 κατοίκους.

6. Athens Γεωργίας (Georgia)

H ιδιαίτερη πατρίδα των R.E.M. και των B52’s. Διπλασίασε τον πληθυσμό της όταν ενώθηκε με το Clarke County το 1991. Εκεί ζουν σήμερα 192.541 κάτοικοι. Παρότι ονομάζεται Αθήνα, έγινε γνωστή στις Η.Π.Α. ως “το Μάντσεστερ του Νότου”, γνωστή για τα ελαιοτριβεία της. Ιδρύθηκε το 1801 για να στεγάσει το ομώνυμο πανεπιστήμιο και πήρε τ’ όνομά της από την πόλη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μαζί με την ευχή ν’ αποτελέσει κάποτε και η ίδια ένα σύγχρονο κέντρο γνώσης και πολιτισμού. Το πρώτο κτίριο της πόλης θυμίζει τον Παρθενώνα, ενώ στην κεντρική της πλατεία φιγουράρει το άγαλμα της Αθηνάς, στη βάση του οποίου είναι γραμμένος ο όρκος των αρχαίων Αθηναίων εφήβων και οι λέξεις Σοφία, Μάθηση, Τέχνη, Αθλητισμός, Βιομηχανία, Εμπόριο και Γεωργία.

new-athens-sign
7. Athens Ιλλινόις (Illinois)

Πρόκειται για ένα μικρό δήμο του Springfield της πολιτείας του Ιλινόις. Στην απογραφή του 2009 ζούσαν 1.778 κάτοικοι. Από το Athens Illinois ξεκίνησε ο Λίνκολν την εκστρατεία του για την κατάκτηση της προεδρίας της Αμερικής.

8. Athens Ιντιάνας (Indiana)

Αρχικά αυτό το μικρό χωριουδάκι που βρίσκεται κοντά στο Fulton County της Ιντιάνας  ονομαζόταν σταθμός Χούβερ (Hoover), παίρνοντας το όνομα των πρώτων αποίκων της περιοχής. Στις 28 Μαΐου του 1896 μετονομάστηκε σε Αθήνα.

athens-maine
9. 
Athens Somerset Maine

Είναι μια μικρή πόλη στην κομητεία Somerset County της πολιτείας Μαίην (Maine). Στην απογραφή του 2000 είχε 847 κατοίκους, από τους οποίους το 12% έχει ελληνικές ρίζες

10. Athens Lexington Κεντάκυ (Kentucky)

Πρόκειται για ένα αγροτικό χωριουδάκι, στο οποίο εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά κάτοικοι το 1786. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1826, ονομάστηκε Αθήνα. Το σημερινό της εμπορικό κέντρο έχει μειωθεί σε σχέση με το αρχικό μετά από μια σειρά πυρκαγιών του 19ου αιώνα.

obj90geo67pg13p8
11. Athens Λουιζιάνας (Louisiana)

Μόλις 249 κάτοικοι ζουν σε αυτό το χωριουδάκι. Στην περιοχή υπήρχε οικονομική άνθηση λόγω των ορνιθοτροφείων.

12. Athens Κάνσας (Kansas)

Μόλις 74 άτομα ζουν στον μικρό αυτό Δήμο του Κάνσας παρότι καλύπτει 102,24 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

13. Athens Calhoun Μίτσιγκαν (Michigan)

Χίλια περίπου άτομα ζουν στην μικρή αυτή Αθήνα, στην πολιτεία του Μίτσιγκαν. Από την πόλη περνά ο ποταμός Nottawa.

14. Athens Μισισίππι (Mississippi)

Μικρή κοινότητα στο Monroe County του Μισισίππι. Το 1830 ο W.S.Cook κατασκεύασε στην περιοχή φυλακή.

15. Athens Μισούρι (Missouri)

O μικρός αυτός δήμος στον οποίο ζουν 2.362 είναι πολύ κοντά στο ΄Ωλμπανυ (Albany).

16. Athens Νέας Υόρκης (New York)

Στην πόλη που ιδρύθηκε το 1815 σήμερα ζουν σχεδόν 4.000 κάτοικοι. Έχει χτιστεί στις όχθες του ποταμού Χάντσον (Hudson).

17. Athens Πενσυλβάνιας (Pennsylvania)

Η πόλη βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή ως “The Valley“.Τον Σεπτέμβριο του 2011 η πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές από την υπερχείλιση των ποταμών λόγω της τροπικής καταιγίδας Λι. Μεγάλο μέρος της Αθήνας πλημμύρισε. Στην πόλη κατοικούν 3.796 άτομα.

18. Athens Τεννεσί (Tennessee)

Η πόλη Athens Tennessee λεγόταν αρχικά Κολοκυθούπολη και μετονομάστηκε, όταν ένας από τους κατοίκους της βρήκε ομοιότητες ανάμεσα στην περιοχή και σε μια παλιά περιγραφή της αρχαίας Αθήνας που είχε διαβάσει. Στην πόλη ζουν περίπου 13.500 κάτοικοι.

19. Athens Τέχας (Texas)

Θεωρείται η γενέτειρα του χάμπεργκερ  και των μαυρομάτικων φασολιών. Στον μικρό αυτό Δήμο κατοικούν 12.710 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2010.

20. Athens Βέρμοντ (Vermont)

Μόλις 340 άτομα ζουν στο χωριουδάκι αυτό, το οποίο έγινε γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό όταν η εκπομπή Extreme Makeover: Home Edition κατασκεύασε ένα νέο σπίτι στην οικογένεια Vitale. Το επεισόδιο προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 από το ABC.

21. Athens Δυτικής Βιτζίνιας (West Virginia)

H μικρή αυτή πόλη, 1.048 κατοίκων, είναι η έδρα του πανεπιστημίου Concord. Είναι κομμάτι της μητροπολιτικής πόλης Bluefield.

22. Athens Ουισκόνσιν (Wisconsin)

Σχεδόν 1.000 άτομα ζουν στην μικρή αυτή πόλη. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

23. Athens Οντάριο (Ontario), Καναδάς

Η μοναδική Αθήνα στον Καναδά. Βρίσκεται στα ανατολικά του Οντάριο και έχει 3.086 κατοίκους. Παλαιότερα η πόλη ονομαζόταν Farmersville, ωστόσο το 1888 μετονομάστηκε σε Αθήνα προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Η πόλη έγινε εκπαιδευτικό κέντρο. Στη πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο η μεγαλύτερη γιορτή καλαμποκιού στον κόσμο.

24. Athenstedt, Σαξωνία-΄Ανχαλτ  (Saxen-Anhalt), Γερμανία

Η μοναδική Αθήνα στη Γερμανία. Από την 1η Ιανουαρίου 2010 έχει ενοποιηθεί με τον Δήμο Halberstadt. Στον μικρό αυτό Δήμο κατοικούν 408 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2008.

πηγή: news247.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%