Διάφορα

Facebook |Νέα υπηρεσία αυτοκαταστροφής μηνυμάτων

today17 Ιουλίου, 2016

Background
share close

Το Facebook αποφάσισε να προσθέσει μια νέα υπηρεσία για την προστασία και ασφάλεια των χρηστών του, επιτρέποντάς τους να έχουν «μυστικές συνομιλίες» που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αυτοκαταστραφούν.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως η υπηρεσία δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, καθώς απαριθμούνται περισσότεροι που 900 εκατομμύρια ενεργοί κάθε μήνα χρήστες, αλλά θα εισαχθεί αρχικά για περιορισμένη δοκιμή σε χρήστες, και σταδιακά θα ανοίξει μέσα στο καλοκαίρι για όλους.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί την υπηρεσία του Whatsapp, αλλά αντί να αναγκάσει σε αναβάθμιση τους χρήστες, θα τους επιτρέπει, αν θέλουν, να επιλέξουν την ενεργοποίησή του…

Ουσιαστικά, ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει πόσο χρόνο θα παραμένει ορατό κάθε μήνυμά του, αφότου αναγνωσθεί από τον παραλήπτη. Μετά την πάροδο του χρονικού ορίου, τα μηνύματα θα αυτοκαταστρέφονται, δίχως να αφήνουν πίσω οποιοδήποτε… πειστήριο!

Σύμφωνα με ανακοινώσεις και διαρροές από το κοινωνικό δίκτυο, το Facebook προχωρά σε αυτή την αλλαγή για λόγους ασφαλείας, καθώς υπάρχουν μηνύματα τα οποία περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία δεν είναι ασφαλές να υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν ενεργοποιηθεί η μυστική συνομιλία, οι χρήστες δεν θα μπορούν να ανταλλάξουν κινούμενες εικόνες δηλαδή τα γνωστά gif και βίντεο, να στείλουν χρήματα ή να χρησιμοποιήσουν άλλες λειτουργίες του Facebook Messenger.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%