Διάφορα

Φαντάζεστε το Star Wars με τον Συλβέστερ Σταλλόνε; Με τον Πατσίνο μήπως; Κι όμως, ήταν πολύ κοντά

today30 Ιανουαρίου, 2018

Background
share close

Έχουν περάσει πάνω από σαράντα χρόνια από τότε που Τζορτζ Λούκας  ξεκίνησε τις ακροάσεις προς αναζήτηση ηθοποιών για τις ταινίες «Star Wars»Η κατάληξη στους Mark Hamill, Harrison Ford και Carrie Fisherήταν -όπως όλοι γνωρίζουμε- εξαιρετικά επιτυχής. Όπως όμως μπορείτε να φανταστείτε, για τους ρόλους των Luke Skywalker, Han Solo και Princess Leia, υπήρχαν πολλές περισσότερες επιλογές. 

Θα προτιμούσατε μήπως κάποιον άλλο; Δείτε τους παρακάτω:

 

 

Christopher Walken

Πριν από τον εμβληματικό του ρόλο στην ταινία «Ο Ελαφοκυνηγός» του 1978, ο Christopher Walken υπήρξε ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που βρέθηκε στις ακροάσεις για το ρόλο του Han Solo. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Λούκας βρισκόταν σε δίλημμα μέχρι την τελευταία στιγμή ανάμεσα στους Walken και Ford.

Jodie Foster

Η ερμηνεία της -τότε 15χρονης- Τζόντι Φόστερ ως Iris στην ταινία του Martin Scorsese «Taxi Driver», εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Λούκαςπου την κάλεσε σε ακρόαση για το ρόλο της πριγκίπισσας LeiaΩστόσο, η αμηχανία που θα προέκυπτε στις ρομαντικές σκηνές με τον τριαντάχρονο Han Solo, έκαναν τον σκηνοθέτη να αναθεωρήσει και να επιλέξει την 19χρονη και ανερχόμενη Carrie Fisher που εκείνη την εποχή είχε μόνο μια συμμετοχή στην ταινία Shampoo.

Gary Oldman

Ο Λούκας ήθελε τον Γκάρυ ΄Ολντμαν να είναι «η φωνή» του General Grievous στην ταινία «Episode III:Revenge of the Sith» του 2005 και ο ΄Ολντμαν αρχικά συμφώνησε, μέχρι που έμαθε ότι ο Λούκας γύριζε την ταινία εκτός εύρους της Ένωσης Ηθοποιών. Οι μάνατζερ του ΄Ολντμαν έγραψαν σε δελτίο Τύπου ότι «ο Τζορτζ Λούκας  και οι υπόλοιποι συντελεστές συμφώνησαν να προσλάβουν τον Γκάρυ ΄Ολντμαν αν δεν ακολουθήσει τους “κανόνες” της ένωσης και εργαστεί παράνομα από το εξωτερικό. Ως κάτοικος της Αμερικής και μέλος της Ένωσης Ηθοποιών, από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τα άλλα μέλη, δεν θα μπορούσε και δεν θα το σκεφτόταν ποτέ να παραβιάσει τους κανόνες της Ένωσης».

Al Pacino

Ενώ ήταν ήδη μεγάλος σταρ χάρη σε μια σειρά από σπουδαίες ταινίες όπως τις: «Ο νονός», «Σέρπικο» και «Dog Day Afternoon», ο Aλ Πατσίνο είχε την πολυτέλεια να του προσφέρουν το ρόλο του Solo χωρίς να περάσει από ακρόαση.«Το Star Wars ήταν “δικό μου” αλλά δεν κατάλαβα το σενάριο», παραδέχτηκε ο Πατσίνο το 2013.

Sylvester Stallone

Ο Λούκας είχε ένα συγκεκριμένο όραμα και ήξερε τι ζητούσε – γι′ αυτό και όταν μπήκε για ακρόαση ο Sylverster Stallone – όπως ήταν, έκανε αναστροφή και βγήκε ξανά έξω, γιατί ο κουρασμένος Λούκας δεν είχε σκοπό να τον δει να δοκιμάζει για το ρόλο. Ο ίδιος ο Σταλλόνε είπε αργότερα. «Τύποι στο διάστημα δεν έχουν τέτοια φάτσα. Το πιασα».

Leonardo Di Caprio

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο μόλις είχε αρχίσει να γίνεται διάσημος μετά τη συμμετοχή του στον «Τιτανικό». Ο Λούκας τον προσέγγισε για να υποδυθεί τον νεαρό Anakin Skywalkerστην ταινία «Episode II: Attack of the Clones» του 2002. Εκείνος όμως τον απέρριψε. «Απλώς δεν αισθανόμουν έτοιμος εκείνη την περίοδο για έναν τέτοιο ρόλο», είπε ο Ντι Κάπριο. Φημολογείται δε, ότι δυσκολεύτηκε να πάρει αυτή την απόφαση καθώς ήταν μεγάλος θαυμαστής των ταινιών.

*NSYNC 

Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά μέλη του δημοφιλούς συγκροτήματος της δεκαετίας του 2000,  συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας «Attack of the Clones» ως κομπάρσοι (εκτός από τους Justin Timberlake και Lance Bass). Όλο αυτό, λόγω της μεγάλης αγάπης που είχαν οι κόρες του Λούκας για τους *NSYNCΟι Joey Fatone, Chris Kirkpatrick και JC Chasez έπαιξαν τους Jedi Knights κατά τη διάρκεια της μάχης του Geonosis.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%