Διάφορα

Φεστιβάλ στη μνήμη του Μοχάμεντ Άλι

today7 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Μοχάμεντ Άλι, η γενέτειρά του, το Λούισβιλ του Κεντάκι, φιλοξενεί ένα φεστιβάλ στη μνήμη του.

Η κηδεία του θρυλικού πυγμάχου θα τελεστεί τη Παρασκευή, όμως από την Τετάρτη οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο πολιτιστικό κέντρο και το μουσείο Μοχάμεντ Άλι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ με τίτλο «Είμαι ο Άλι».

Οι πολίτες δεν έχουν σταματήσει να ανάβουν κεριά και να αφήνουν λουλούδια στο μνημείο του Μοχάμεντ Άλι, ο θάνατος του οποίου την Παρασκευή προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

«Ήταν εγωιστικό να πιστεύουμε ότι μπορούσε να μείνει για πάντα κοντά μας. Τώρα, δουλειά μας είναι να τον αποχαιρετήσουμε με την αρχοντιά, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που του αξίζει», δήλωσε ο δήμαρχος του Λούισβιλ Γκρεγκ Φίσερ.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς  του, στην κηδεία θα παραστούν ιερείς πολλών θρησκειών, με επικεφαλής τον ιμάμη Ζαίντ Σακίρ.

«Ο Μοχάμεντ Άλι ξεπέρασε τα όρια οποιασδήποτε κοινότητας. Ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, ένας γίγαντας. Νομίζω πως σωστό είναι, όλες οι κοινότητες, όλα τα έθνη να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο», υποστήριξε ο ιμάμης, σύμφωνα με το Euronews.

Ο ‘Αλι, ο οποίος έπασχε τα τελευταία τριάντα χρόνια από τη νόσο Πάρκινσον, πέθανε σε ηλικία 74 ετών σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ της Αριζόνας στις ΗΠΑ, από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%