Διάφορα

Φεστιβάλ Εικόνας Τέχνης & Πολιτισμού στς 4 με 14 Μαΐου

today7 Μαρτίου, 2016

Background
share close

ELLADA-SXHMA-KAI-XROMA01

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ

4 ΜΕ 14 ΜΑΙΟΥ 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Τα διαδικτυακά περιοδικά www.echorama.gr  και www.klgallery.gr  συμπληρώνουν εφέτος πάνω από είκοσι χρόνια δημιουργικής παρουσίας, ταξιδεύοντας με τους φίλους τους στις πιο απόμερες γωνιές της όμορφης πατρίδας μας, μέσα από την εικόνα και το λόγο.

Τα πάνω από είκοσι χρόνια πορείας στο χώρο αυτό είναι μια πολύτιμη εμπειρία για μας που αφιερώσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας, για να δημιουργήσουμε ένα γοητευτικό όχημα και φιλοξενώντας όλους εσάς που το αγκαλιάσατε με αγάπη και το τιμήσατε με τη συμμετοχή σας, είτε με ταξιδιωτικά κείμενα, είτε με φωτογραφικά οδοιπορικά. Η πρώτη μας κίνηση ήταν η ανανέωση των SITE, ώστε να γίνουν ωραιότερα και κυρίως λειτουργικότερα.

Σκοπός του  www.echorama.gr  και της  www.klgallery.gr  είναι να κάνουν ένα πρωτοποριακό βήμα, πέρα από τα συνηθισμένα ταξιδιωτικά διαδικτυακά περιοδικά, με την επιλογή καλογραμμένων και με λογοτεχνική υφή κειμένων, καθώς και φωτογραφιών που να συναγωνίζονται σε υψηλά καλλιτεχνικά επίπεδα.

Πολλές από τις φωτογραφίες που προβάλλονται στα περιοδικό μας, πάντοτε δικής μας δημιουργίας, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οπτικοακουστικά πολυθεάματα και έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις φωτογραφίας.

Επειδή ο τουρισμός για τη χώρα μας είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές της οικονομίας της, ενώ καθημερινά οι ανάγκες προβολής του γίνονται όλο και απαιτητικότερες, θεωρούμε πως το προϊόν μπορεί να προβληθεί καλλίτερα όταν προτάσσουμε στην παρουσίαση, την ποιότητα, την ακρίβεια, αλλά και τη βαθύτερη ουσία της ομορφιάς της πατρίδας μας, που είναι η ιστορία, ο πολιτισμός και το μεσογειακό τοπίο.

Οι διαχειριστές των site υπήρξαν βασικοί αρθρογράφοι και φωτογράφοι του επιτυχημένου περιοδικού της Ελευθεροτυπίας «Γεωτρόπιο» και συμμετείχαν στην αρχισυνταξία της ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ, «Μένουμε Ελλάδα». Επίσης, δημιούργησαν σειρές εκπομπών και ντοκιμαντέρ για το ταξίδι, όπως «Εναλλακτικές αποδράσεις», καθώς και τη γνωστή σειρά «Επί των ορέων» που προβλήθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Banner_FB_katheto GREY

Η KL GALLERY VASSILIS LAPPAS, σε συνεργασία με την Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος ( ΕΔΣΤΕ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ από 4 έως και 14 ΜΑΙΟΥ 2016,  Φεστιβάλ Εικόνας, Τέχνης & Πολιτισμού, με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ», στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ στο Δήμο Αμαρουσίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΓΛΥΠΤΟΥ ΣΕ ΓΥΑΛΙ ,  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ, ΑΦΙΕΡΩΜΑ «Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, καθώς και άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από τη δουλειά τους έχουν προσφέρει δύναμη, ελπίδα, όνειρα, στους συνανθρώπους μας.

 

 

Βραδιές Αφιερώματα:

ΗΠΕΙΡΟΣ  «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ»

 

IPIROS

Παρουσίαση του Ηχοράματος «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ», σε φωτογραφία – σκηνοθεσία Βασίλη Λάππα.

Μία ποιητική δημιουργία που αποτελεί μία Ωδή στο Ηπειρωτικό τοπίο.

http://klgallery.gr/2015/12/20/ode-to-nature-deree-american-college/

 

ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ

 

SPIROS-LOYHS

 

Βραδιά αφιερωμένη, σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, στο σπουδαίο Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ. Κύριος ομιλητής συντονιστής της παρουσίασης ο κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΣΤΙΑ».

Βράβευση του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος – ΕΔΣΤΕ, κ. Δημήτρη Λούκα.

Δημιουργία από στίχους Χαϊκού, αφιερωμένους στο ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΗ, από την Ποιήτρια – Εικαστικό Savina Zoe και Ποίηση – Χαϊκού για το ΛΕΥΚΑΔΙΟ ΧΕΡΝ της ιδίας.

 

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ 4

 

ELLINIO

 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου, καθώς και Προβολή Ηχοράματος, σε φωτογραφία σκηνοθεσία Βασίλη Λάππα. Το ηχόραμα είναι βασισμένο σε κείμενα και ποίηση από Έγκλειστες στις γυναικείες Φυλακές Διαβατών και παρουσιάζονται μέσα από το νέο βιβλίο της Ομάδας “Ελλήνιον”, με Πρόεδρο την κυρία Θεοδώρα Λειψιστινού, πρ. Πρόεδρο στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης. Η KL Gallery Vassilis Lappas και η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) θα βραβεύσουν την Ομάδα “Ελλήνιον” και την Πρόεδρό της, κ. Θεοδώρα Λειψιστινού. Κύριος Ομιλητής της παρουσίασης είναι ο Πρόεδρος Εφετών και Διευθυντής Κατάρτισης Διοικητικής Δικαιοσύνης της Εθνικής Σχολής Δικαστών, κ. Ηλίας Κοντοζαμάνης. Το Συντονισμό της παρουσίασης του βιβλίου θα κάνει η Δικηγόρος Αθηνών, κ. Βασιλική Σκορδάκη.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

 

NIKIFOROS-VRETAKOS

 

Ο ποιητής, παρουσίαση του  Ηχοράματος  «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» του Σαράντου Σακελλάκου. Δείτε ένα μικρό απόσπασμα…

https://www.youtube.com/watch?v=MyNyax6-cCE

Oμιλία για τον μεγάλο συγγραφέα και το ελεύθερο πνεύμα του, ΛΕΥΚΑΔΙΟ ΧΕΡΝ, από την Γλύπτρια – Ζωγράφο με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιαπωνία και Ινδία Ντίνα Αναστασιάδου.

Η μεταφράστρια των βιβλίων του ΛΕΥΚΑΔΙΟΥ ΧΕΡΝ   στα Ελληνικά Εικαστικός – Συγγραφέας   Τέτη Σώλου με τις μεταφράσεις των βιβλίων της και εικαστικής της δουλειάς επάνω στον ΛΕΥΚΑΔΙΟ ΧΕΡΝ.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

IANOYARIOS-2

 

Στην έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστούν φωτογραφίες που έχουν διακριθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας  -που είναι ακόμη σε εξέλιξη,- με τον ομώνυμο τίτλο ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ, και έχει αγκαλιαστεί από πολλούς νέους δημιουργούς φωτογράφους (πάνω από 200 φωτογράφοι και πάνω  από  1500 Φωτογραφίες).

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες του διαγωνισμού: http://klgallery.gr/2016/01/11/greece-shape-and-colour-january-vassilis-lappas/

10521526_1514135498820159_2634571336576686902_n

Με τη λήξη του διαγωνισμού, θα επιλεγούν οι 20 καλύτερες φωτογραφίες, με  ψηφοφορία, από Δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, από την εβδομαδιαία Εφημερίδα ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) για να εκτεθούν στην Έκθεση Φωτογραφίας.

Οι φωτογράφοι δημιουργοί θα  λάβουν χρηματικά βραβεία, από χορηγία, και θα τους απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα από την ΕΔΣΤΕ.

Η KL Gallery Vassilis Lappas  σχεδιάζει τη δημιουργία  ενός λευκώματος για την ουσιαστική παρουσίαση όλων των καλλιτεχνών του Φεστιβάλ σε 1500 αντίτυπα, που θα διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα, στο λεύκωμα αυτό θα γίνεται αναφορά και προβολή της κάθε χορηγού εταιρείας, ανάλογα με την προσφορά της, καθώς και προβολή μέσα από το διαδικτυακό περιοδικό ταξιδιού, τέχνης και πολιτισμού www.klgallery.gr  και από την εκπομπή ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  στο www.starclassic.gr.

 

Σε μια εποχή κρίσης και για ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα προβολής των χρωμάτων και σχημάτων της χώρας μας, θα θέλαμε την υποστήριξή σας, ώστε να υλοποιηθεί άριστα η όλη προγραμματισμένη εκδήλωση από την KL Gallery Vassilis Lappas, βρίσκοντας σημεία κοινής προβολής μέσα από την εκδήλωση και της εταιρείας σας που θα γίνει ο επίσημος μεγάλος χορηγός μας.

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://klgallery.gr/2016/02/01/programma-ekdiloseon-ellada-schima-ke-chroma/

Με αμέριστη εκτίμηση

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

(Δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ, Σκηνοθέτης, Ηχοράματα, Καλλιτεχνική Φωτογραφία)

ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΛΕΙΑ “ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ“

Μάγδα Μυστικού Καραγιαννιώτου

Εικαστικός Συντάκτης  – Δημοσιογράφος ( ΕΔΣΤΕ – FIGET)

Email: [email protected]   [email protected]

Τηλ. για άμεση επικοινωνία 6932977283

 

ELLADA-SXHMA-KAI-XROMA01

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%