Διάφορα

Τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο

today5 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

1. Banpo Mooonlight Rainbow Fountain, Σεούλ, Νότια Κορέα

Το μεγαλύτερο συντριβάνι του κόσμου που βρίσκεται πάνω στην γέφυρα Banpo ,μήκους 1.140 μέτρων. Αποτελείται από 380 πίδακες νερού που εκτοξεύουν 190 τόνους νερό το λεπτό και φωτίζονται από 10.000 λαμπτήρες.

2. Swarovski Crystal Head Fountain, Αυστρία

Το εκπληκτικό αυτό συντριβάνι κοσμεί την είσοδο του μουσείου της γνωστής εταιρείας κοσμημάτων που βρίσκεται στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Είναι χτισμένο πάνω σε λόφο και τα μάτια του είναι φτιαγμένα από κρύσταλλα της εταιρείας.

 

3. Fountain of Wealth, Σιγκαπούρη

Το συντριβάνι βρίσκεται στο αίθριο του  δημοφιλέστερου εμπορικού κέντρου της Σιγκαπούρης και κοσμείται από μια τεράστια αψίδα. Ο τεράστιος κύκλος στην κορυφή συμβολίζει την αρμονία του σύμπαντος. Κάθε βράδυ φωτίζεται με ακτίνες λέιζερ.

 

4. Tap Fountain, Μενόρκα, Ισπανία

Ένα συντριβάνι με μορφή βρύσης που αιωρείται. Η αλήθεια είναι ότι τα στηρίγματα του σιντριβανιού κρύβονται από το νερό και έτσι δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αιωρείται.

 

5. Crown Fountain, Σικάγο, Η.Π.Α

Το συντριβάνι του Σικάγου είναι ένα από τα πιο δημιουργικά στον κόσμο. Αποτελείται από μια πισίνα φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη και δύο πύργους με οθόνες που απεικονίζουν τα πρόσωπα των κατοίκων της πόλης. Κάθε φορά που το πρόσωπο του κάτοικου που απεικονίζεται κάνει την ανάλογη γκριμάτσα, ένας πίδακας νερού ξεπετάγεται μέσα από τις οθόνες.

 

6. Stravinsky Fountain, Παρίσι, Γαλλία

Το πιο καλλιτεχνικό συντριβάνι βρίσκεται δίπλα στο Centre Pompidou, στο κέντρο του Παρισιού και δημιουργήθηκε το 1983 από τους γλύπτες Ζαν Τενγκελί και Νικί  ντε Σαιν Φαλ.  Τα 16 πολύχρωμα γλυπτά που το κοσμούν είναι εμπνευσμένα από τα έργα του μουσικοσυνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι.

 

7. Aquanura Fountains, Efteling, Ολλανδία.

Αποτελείται από ένα σύνολο διακοσίων μικρών συντριβανιών και 900 προβολείς. Κάθε βράδυ δίνεται μια παράσταση ήχου, φωτός και φωτιάς που παρακολουθείται από χιλιάδες θεατές.

 

8. Dubai Fountain, Ντουμπάι. 

Ένα τεράστιο συντριβάνι 60 στρεμμάτων που βρίσκεται μπροστά από το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.  Αποτελείται από πέντε κύκλους νερού και οι πίδακες τους μπορούν να εκτοξεύσουν το νερό σε ύψος 50 ορόφων. 6.600 πρόβολεις και 25 χρωματικές δέσμες φωτός δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο θέαμα.

9. Lotte World Musical Fountain, Πουσάν, Κορέα

Το μεγαλύτερο εσωτερικό συντριβάνι του κόσμου βρίσκεται μέσα σε ένα πολυκατάστημα. Είναι μια ατραξιόν υψηλής τεχνολογίας καθώς τα νερά του μπορούν να κινηθούν συγχρονισμένα με 16 διαφορετικές μελώδιες.

10. Fountains of Bellagio, Λας Βέγκας, Η.Π.Α

Βρίσκεται μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα καζίνα του Λας Βέγκας και αποτελείται από 1200 πίδακες νερού, που μπορούν να εκτοξεύσουν νερό σε ύψος 24 ορόφων, οκτώ χιλιόμετρα σωλήνωσης και 4.500 προβολείς.

 

Πηγή: tilestwra.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%