Διάφορα

Βρέθηκε η αιτία που όλοι τρελαίνονται με τα βίντεο γατιών στο internet

today22 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Η επιστημονική εξήγηση πίσω από τη μεγαλύτερη εμμονή στην ιστορία του διαδικτύου, και γιατί αυτή τελικά μας ωφελεί.

Σύμφωνα με το ReelSEO, ένα site που ασχολείται με το Internet marketing, στο YouTube υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατ. βίντεο με γάτες με περισσότερες από 25 δισ. θεάσεις. Διασημότερος όλος είναι ο Maru, από την Ιαπωνία, με 500.000 subscribers στο κανάλι του και εκατοντάδες εκατομμύρια θεάσεις.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα βίντεο με γάτες τόσο δημοφιλή; Γιατί οι άνθρωποι τα βλέπουν; Η Jessica Gall Myrick, ερευνήτρια στο University of Indiana ρώτησε 7.000 ανθρώπους που βλέπουν τέτοια βίντεο (δείγμα αρκετά μεγαλύτερο από εκείνα των δημοσκοπήσεων που γίνονται για πρόθεση ψήφου κ.λπ.) και κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Καταρχάς όποιος έχει ή είχε γάτα ή γενικά αγαπάει τις γάτες είναι ο πιθανός θεατής και ο πιο πρόθυμος να πατήσει τα σχετικά λινκ όπου τα βρει. Οι θεατές αυτοί τείνουν να είναι και πιο εσωστρεφείς ως άτομα, περνούν περισσότερο χρόνο online και νιώθουν ικανοποιημένοι συναισθηματικά.

Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων δήλωσαν πως σχεδόν ποτέ δεν ψάχνουν να βρουν βίντεο με γάτες, αλλά πρόθυμα τα είδαν όταν βρέθηκαν μπροστά τους στη διάρκεια της μέρας – από ανάρτηση στο Facebook και τα social media, από email φίλων κ.λπ. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν θες να τα αποφύγεις, όλο μπροστά σου θα τα βλέπεις.

Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί που τους αρέσει να βιντεοσκοπούν τις γάτες τους και να τις ανεβάζουν στο Youtube μαζεύοντας σχόλια και likes από ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον. Έτσι όλοι γίνονται μια παρέα παραγωγών και σχολιαστών με αντικείμενο το χόμπι τους.

Οι γάτες δίνουν χαρά

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως η θέαση γατιών τους προκαλεί θετικά συναισθήματα και τους γεμίζει ενέργεια. Επίσης τους βοηθά να μειώσουν το στρες.

Με άλλα λόγια, το ψυχολογικό boost που δεχόμαστε όταν δούμε ένα αδέξιο γατάκι να κατεβαίνει τις σκάλες ή τον Maru να προσπαθεί να βγει από ένα κουτί, μας κάνει να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε παρόμοιο περιεχόμενο.

Ίσως αυτό να είναι η απάντηση στο αν υπάρχει ένας γρήγορος, ασφαλής και ανέξοδος τρόπος να μειώσουμε το στρες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πηγή: fortunegreece.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%