Στέλιος Νικολαΐδης

Οι λέξεις και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, μπορούν να καθορίσουν την ζωή μας.

today8 Φεβρουαρίου, 2021

Background
share close

Να δημιουργήσουν καλή ή κακή υγεία, αφθονία ή φτώχεια, δημιουργικές ή προβληματικές σχέσεις. Επίσης μπορούν να καθορίσουν τη θέση μας σε αυτό τον κόσμο. Πχ. δεν μπορούμε να λέμε συνεχώς: «Αυτός ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, δεν θα φτιάξει ποτέ!» και να περιμένουμε να είμαστε εμείς καλά, αφού κι εμείς ανήκουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο!

Κάθε λέξη και φράση περιέχει μια μεγάλη ποσότητα ενέργειας και την αντίστοιχη δόνηση. Η παροιμία μας το λέει πολύ σοφά: «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει!»

Τα λόγια δεν είναι «αέρας» όπως υποστηρίζουν μερικοί, αλλά έχουν συνέπειες.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον εσωτερικό μας διάλογο, που νομίζουμε ότι κανείς δεν μας ακούει και γινόμαστε ακόμα πιο εριστικοί, και τι ειρωνεία, δεν μας ακούει κανείς… εκτός από ολόκληρο το σύμπαν, τη Γη, τα αστέρια, τη Δημιουργία! Οι σκέψεις και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε περισσότερο, εκπέμπουν δονήσεις οι οποίες φτιάχνουν σκεπτομορφές που γίνονται πραγματικότητα και επηρεάζουν πέρα από εμάς, το περιβάλλον μας και όλο το πλανήτη. Εσείς τι θέλετε να αφήνετε στο πέρασμα σας, απελπισία, θυμό, ή φως;

Είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε το λόγο μας.

Παρατηρήστε τι λέξεις χρησιμοποιείτε συνήθως. Είναι όμορφες, ευγενικές, φωτεινές, ή μήπως είναι γεμάτες ειρωνεία, θυμό, επίκριση, και αρνητικότητα; Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιες άλλες λέξεις, οι οποίες αναβλύζουν ζωή, όπως: φως, χαρά, αγάπη, ακτινοβολία, ομορφιά, ζεστασιά, δύναμη, εκτίμηση, λάμψη, κα. Βάλτε τις καινούριες λέξεις στη καθημερινότητα σας και αρχίστε να τις χρησιμοποιείτε!

Μπορείτε να φτιάξετε κάποιες φράσεις δύναμης και να τις επαναλαμβάνετε σαν μάντρα. Διαλέξτε μια διαφορετική για κάθε ημέρα. Οι δηλώσεις δύναμης μπορούν να μεταβάλλουν τη κατάσταση της συνείδησης σας και να μεταμορφώσετε την ενέργεια σας. Θα πρέπει να είναι σε πρώτο πρόσωπο, χρόνο ενεστώτα και είναι καλό να ξεκινούν με το «Είμαι». Και βέβαια είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε τι λέτε και γιατί το λέτε.

Οτιδήποτε σκεφτούμε ή πούμε, είναι μια δήλωση… και η ζωή είναι πρόθυμη να μας την επιβεβαιώσει. Φτιάχνοντας καινούριες δηλώσεις, με δυνατές, σε υψηλά ιδανικά εναρμονισμένες φράσεις, επιλέγουμε συνειδητά να εστιαστούμε σε συγκεκριμένες σκέψεις, που μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές και επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι δηλώσεις δύναμης ανυψώνονται πάνω από τη τωρινή κατάσταση που βιώνουμε και προχωρούν στη δημιουργία του μέλλοντος, μέσα από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε τώρα.

Ακόμα και αν τώρα νιώθουμε πεσμένοι ή έχουμε αμφιβολίες για το μέλλον μας, αν πούμε καθημερινά πολλές φορές: «Η Μητέρα Γη με στηρίζει και καλύπτει όλες μου τις ανάγκες» είναι σα να φυτεύουμε τους σπόρους της μελλοντικής μας ασφάλειας κι ευημερίας.

Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας φράσεις δύναμης, ή να χρησιμοποιήσετε αυτές που σας προτείνουμε:

«Είμαι σε ευθυγράμμιση με το θέλημα του Δημιουργού, το Θεϊκό σχέδιο για τη ζωή μου και το Θεϊκό σχέδιο για τη Γη και ότι βρίσκεται πάνω Της»

«Είμαι μία μεγάλη δύναμη που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο όλους τους ανθρώπους και όλα τα πράγματα στη Γη. Κρατάω γερά και διαδίδω το Φως κάθε μέρα στους ανθρώπους γύρω μου και στις περιοχές της Γης που το χρειάζονται!»

«Εκφράζω την πρόθεση ότι δημιουργώ να είναι μόνο για το Ανώτερο Καλό όλων αλλά και για το δικό μου!»

«Αξίζω να είμαι ευτυχισμένος και να ζω σε έναν υπέροχο κόσμο, με υπέροχους ανθρώπους, σε τέλεια επαφή με κάθε μορφή ύπαρξης!»

«Είμαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή!»

«Αναγνωρίζω την παρουσία του Φωτός στη ζωή μου κάθε πρωί που ξυπνάω και νιώθω ευγνωμοσύνη. Ζητώ το Ανώτερο Καλό για μένα, τους αγαπημένους μου και όλη την ανθρωπότητα!»

«Κάθε όψη της ύπαρξης μου μεταμορφώνεται με την επίδραση του Φωτός και της Αγάπης!»

«Είμαι πλημμυρισμένος από έναν ωκεανό Φωτός και Αγάπης!»

«Είμαι σε Αρμονία με τη φύση και τα πνεύματα του Φωτός!»

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%