Blog

Sense8 – “I am we” – Λίγα λόγια..

today13 Σεπτεμβρίου, 2015

Background
share close

Εγώ είμαι εμείς… Στην αρχή όταν το είδα σκέφτηκα, πόσο θα το εννοεί… Έχουμε δει κι άλλα παρόμοια… Φιλοσοφίες, θεωρίες, λόγια…

Κι όμως, το δείχνει πραγματικά αναδεικνύοντας το πόσο μοναδικός και ξεχωριστός μπορεί να είναι ο κάθε μας εαυτός, δηλαδή ο κάθε άνθρωπος γύρω μας. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αποδεχτούμε, να τον αγαπήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά “Sense8”, που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix στις 5 Ιουνίου. Έχει ολοκληρωθεί η 1η σεζόν και αναμένουμε για την 2η, καθώς μας έχει αφήσει σε κομβικό σημείο… δεν σποϊλάρω άλλο!

Μία sci-fi, mystery, drama σειρά που έχει στο επίκεντρο οκτώ ξένους και τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι είναι το ίδιο άτομο “διασκορπισμένο” στον πλανήτη Γη και στο κοινωνικό αυτό σύστημα, το οποίο πάντα καταλήξει να γίνεται απάνθρωπο.

sense8

Ένας αστυνομικός από το Σικάγο, ο Γουίλ, μία dj από την Ισλανδία που ζει στο Λονδίνο, η Ράλλεϋ, ένας οδηγός λεωφορείου από την Κένυα, ο Κάρφεους, μία Κορεάτισσα (από την Νότια Κορέα) κόρη ενός πανίσχυρου επιχειρηματία, η Σαν, ένας ηθοποιός σαπουνόπερας από το Μεξικό, ο Λίτο, μία Ινδή φαρμακολόγος, η Κάλα, ένας κλειδαράς από την Γερμανία, ο Γουλφγκανγκ και μία τρανσέξουαλ ακτιβίστρια – blogger από το Σαν Φρανσίσκο, η Νόμι, συμπληρώνουν έναν Εαυτό. Αυτά τα οκτώ άτομα είναι στην ουσία ο ίδιος άνθρωπος, ανήκουν στην ίδια ομάδα και συνδέονται άμεσα καθημερινά από την πρώτη τους αναπνοή σε αυτή την Γη. Η παραπάνω περιγραφή των ατόμων είναι μόνο η πρώτη ματιά, καθώς όλοι τους, μιας και είναι το ίδιο άτομο, έχουν κάτι να αποκαλύψουν στη συνέχεια που τους χαρακτηρίζει βαθύτατα.

Στην αρχή είναι δύσκολο να το εντάξουν στη λογική τους όμως στη συνέχεια δεν μπορούν να αφήσουν κάποιον από τους εαυτούς τους έξω από τη ζωή τους και πώς θα μπορούσαν άλλωστε.

Φυσικά στη σειρά εξηγεί πως γίνεται αυτό και ότι δεν είναι η μόνη ομάδα ανθρώπων αλλά ότι όλοι είμαστε έτσι, καθώς αποτελεί το επόμενο βήμα εξέλιξης ανθρώπου. Κάπου εδώ μπορείτε να φανταστείτε ότι θα υπάρχουν και κάποιοι που όλο αυτό θέλουν να το σταματήσουν και να αποτρέψουν την εξέλιξη της ανθρωπότητας…

Βέβαια στη σειρά είναι πολλοί άλλοι λόγοι που δεν θέλουν να γίνεται αυτό έτσι αλλά ρεαλιστικά… Αναλογιστείτε… Ποιος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ομάδα ανθρώπων που είναι συνειδητά ενωμένοι και προσπαθούν για το καλύτερο ή για έναν κοινό στόχο;… Πώς θα ήταν ο κόσμος μας ολόκληρος εάν αυτό συνέβαινε συνειδητά στην ανθρωπότητα…

Γιατί γενικά συμβαίνει, υπάρχουν μαρτυρίες, πειράματα και πολλά που αποδεικνύουν ότι όλοι είμαστε ενωμένοι. Και όχι μόνο οι άνθρωποι μεταξύ τους, αλλά όλη η Φύση!

Πραγματικά συγχαρητήρια τους δημιουργούς αυτής της σειράς, τους Andy και Lana Wachowski και J. Michael Straczynski!

sense8

Σου ταιριάζει ή όχι;

Για να τη δείτε αυτή τη σειρά, εάν δεν το έχετε αποπειραθεί ώς τώρα, θα σας πρότεινα να αναρωτηθείτε πόσο ανοιχτόμυαλοι είστε. Βέβαια στην αρχή μπορεί να σας σοκάρει λίγο παραπάνω ένα περιστατικό αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο επεισόδιο…

Θα πρέπει να αφήσετε τα ταμπού σας και ό,τι άλλο σας απασχολεί, μιας και όλοι είναι διαφορετικοί και αυτό συμπεριλαμβάνει και τη σεξουαλικότητα και πολλά άλλα γούστα…

Θα δείτε πολλές διαφορετικές θρησκείες και πολλές φυσικά τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις από τους πρωταγωνιστές, ενώ δεν θα προλάβετε να τους κρίνετε καθώς θα δείτε ότι όλα είναι ένα και όλα υπάρχουν για κάποιο λόγο..!

Όλα αλληλοσυνδέονται και όλα αποτελούν και υπηρετούν κάτι ανώτερο, ανεξήγητο, κάτι που ούτε η επιστήμη μπορεί να το εξηγήσει… Όλα αυτά θα τα παρακολουθήσετε αναλυτικά μέσα σε δώδεκα επεισόδια!

Αναμένουμε τη 2η σεζόν, και εδώ μπορείτε να δείτε το βιντεάκι που ανέβασε η παραγωγοί από τους ηθοποιούς που ανακοινώνουν τη 2η σεζόν!

 

 

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%