NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Η Lia Hide “Tells No Fairytales” μόνο αλήθειες! | Παρουσίαση δίσκου

today21 Νοεμβρίου, 2019

Background
share close

Η μοναδική Lia Hide επισκέφτηκε την εκπομπή “Ή το ‘χεις Ή δεν το ΄χεις” μαζί με το πιάνο της για να μας παρουσιάσει τον τελευταίο της δίσκο “Tells No Fairytales”!

Ένας δίσκος με 8 προσωπικές της ιστορίες και όχι μόνο, που κυκλοφόρησε από την Hidden Track Records και σε βινύλιο από την B-Other Side Records.

Το οποίο βινύλιο μας το έφερε και το υπέγραψε! Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καθώς όλοι γνωρίζουν την μεγάλη αγάπη που έχει ο NGradio.gr στα βινύλια και την μεγάλη του συλλογή!

8 ιστορίες βγαλμένες από την ζωή

Συγκεκριμένα πολύ γρήγορα ανέφερε η ίδια σε ερώτηση ακροατή για το ποια τραγούδια μιλάνε για αλήθειες και ποια όχι απαντάει:

  1. «Το “Mantis” είναι πλήρως αλήθεια. Είναι για μία ερωτική σχέση που δεν έλεγε να ευοδώσει.
  2. To “This New Thing Called Honesty” είναι το συμβαίνει κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι μου για να πάω στην δουλειά μου. Που βλέπω, όπως λέει και το κομμάτι ψόφια πουλιά, ξερά φύλλα, την πόλη να μαυρίζει να πεθαίνει και να αναγεννάτε.
  3. Το “Dig Apple!” δεν μιλάει για την Νέα Υόρκη, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Μιλάει για τις ερωτικές σχέσεις που έχω περάσει και πως ωρίμασα μέσα από αυτές!
  4. Το “St Bastard the Coward” είναι για έναν πρώην μου… Αν ο άνθρωπος αυτός διαβάσει τους στίχους θα καταλάβει ότι είναι όλο γραμμένο για αυτόν!
  5. Το “The Art of Falling is Hard to Master” είχε γραφτεί με γνώμονα την καταγωγή μου και τις μουσικές της Ηπείρου που με μεγάλωσαν τα καλοκαίρια που πήγαινα εκεί διακοπές. Αργότερα όμως όταν άρχισε η βια στην πόλη να εντείνεται και αρχίσαμε να κλοτσάμε ανθρώπους μέχρι να πεθάνουν στεναχωρέθηκα πάρα πολύ. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω το βίντεο και να γίνει στον βωμό όλων των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αδύναμοι και δεν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει.
  6. Το “Johnny and I” είναι η επιρροή μου από τις μεταμεσονύχτιες αμερικάνικες σειρές μυστηρίου που βλέπω! Όπως την σειρά “Criminal Minds” και άλλες πολλές…
  7. Το “Last Night I Dreamt You Died” είναι όντως ένας εφιάλτης που είδα ότι ο καλός μου πέθανε
  8. Και τέλος το “Keeper of Psalms” είναι μία ευχή!»

Από μουσική οικογένεια!

Κάνοντας μία αναδρομή στην παιδική της ηλικία και στην επαφή της με την μουσική ανακαλύψαμε (εμείς δεν το ξέραμε) ότι ο μπαμπάς της είναι μουσικός και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της εποχής. «Η ιστορία λέει ότι τσακώθηκε με τον Μπονάτσο και σταμάτησε!», μας εξηγεί η Λία «και μετά είχε session μπάντα στο Green Park, στο Πεδίον του Άρεως! Ήταν μέχρι και που έκλεισε την ημέρα που έγινε το κακό…»

Ο ίδιος της έμαθε να τραγουδάει και την έφερε σε επαφή με την μουσική! Δεν ήταν όμως ποτέ υπέρ να το ακολουθήσει σαν επάγγελμα βλέποντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση ειδικά στην Ελλάδα!

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου της θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Six Dogs!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: Lia Hide Live at six dogs

Στην μαγνητοσκόπιση της εκπομπής είχε ένα κόλλημα το πρόγραμμα και δεν ηχογραφήθηκε ολόκληρη, οπότε προς το τέλος θα μπορείτε να δείτε και εικόνα από το στούντιο!

Δείτε και ακούστε την όμορφη συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου την Τετάρτη 20/11 όπως μεταδόθηκε στον NGradio.gr:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%