Star Tech

Xiaomi Mi 9 Lite: Το καλύτερο low budget smartphone (;)

today7 Δεκεμβρίου, 2019

Background
share close

Πιστεύω πως όλοι έχουμε παρατηρήσει πόσο έχει εμπλουτιστεί η σειρά Mi 9 με νέα προϊόντα τελευταία, στοχεύοντας σε διάφορες μερίδες του αγοραστικού κοινού. Είναι απίστευτο το πώς έχει καταφέρει η Xiaomi  σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να παρέχει τόσο μεγάλη ποικιλία συσκευών, δυσκολεύοντας αρκετά τους ανταγωνιστές της. Εκτός από τις ναυαρχίδες της λοιπόν, που έρχονται εξοπλισμένες με το πιο εξελιγμένο hardware, η εταιρία έχει κυκλοφορήσει και διάφορες πιο οικονομικές συσκευές, οι οποίες δεν υστερούν όμως καθόλου σε απόδοση. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται φυσικά και το Xiaomi Mi 9 Lite, με Qualcomm SoC Snapdragon 710 επεξεργαστή και 6GB RAM. Αυτό θα γνωρίσουμε λοιπόν σε αυτό το Review, ρίχνοντας μια ματιά στα χαρακτηριστικά του και στο πόσο λειτουργικό και αποδοτικό είναι σε καθημερινή χρήση.

Το Xiaomi Mi 9 Lite έρχεται με τον οκταπύρηνο  επεξεργαστή  Qualcomm SoC Snapdragon 710 64bits, (10 nm??) χρονισμένο στα 2,2GHz. Έχει κάρτα γραφικών Adreno 616 και διαθέτει 6GB RAM LPDDR4X, ενώ βγαίνει σε δύο εκδόσεις, η μικρότερη στα 64 GB μνήμη και η μεγαλύτερη στα 128, τύπου UFS 2. Μπορείτε βέβαια να επεκτείνετε τη χωρητικότητα της συσκευής μέχρι και 256GB με τη χρήση μιας Micro SD κάρτας, θυσιάζοντας όμως έτσι τη δυνατότητα χρήσης δεύτερης κάρτας SIM, αφού μπαίνουν στην ίδια υποδοχή.

Όσον αφορά την απόδοση, η Xiaomi φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού το σύστημα λειτουργεί πολύ ομαλά και γρήγορα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Χάρη στον συγκεκριμένο επεξεργαστή, η συσκευή αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και κατά τη χρήση μιας πιο βαριάς εφαρμογής. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα παίζοντας μερικές ώρες Call of Duty Mobile, παραδείγματος χάριν, με εξαίρεση μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στο πίσω μέρος της συσκευής. Με απλή χρήση πάντως, το Mi 9 Lite δεν υπερθερμαίνεται ποτέ. Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές της Xiaomi, οι εφαρμογές που τρέχουν στο background κλείνουν πολλές φορές γρηγορότερα απ’ ότι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα, από τη μία πλευρά να εξοικονομείται αρκετή ενέργεια, αλλά από την άλλη να μην τις βρίσκουμε ανοιχτές στο Multitasking.

Ένα ακόμα θετικό της συσκευής είναι ότι  χάρη στις διαστάσεις της οθόνης μπορείτε να παρακολουθήσετε άνετα και χωρίς προβλήματα βίντεο, ταινίες και ότι άλλο θέλετε σε Netflix, Amazon Prime Video, YouTube και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Η συσκευή μπορεί να διαχειριστεί όλες τις λειτουργίες κατάλληλα και δεν πρόκειται να έχετε κολλήματα ή να κλείνουν οι εφαρμογές απροειδοποίητα.

Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας η Xiaomi έχει κάνει επίσης αρκετά καλή δουλειά, χρησιμοποιώντας Wi-Fi Dual Band, με εξαιρετική κάλυψη ακόμα και σε σημεία όπου άλλες συσκευές δεν πιάνουν πολύ καλά. Με ευκολία χρησιμοποιείται επίσης το 4G+, ενώ είναι ενεργοποιημένο και το SIM VoLTE, επιτρέποντας ταυτόχρονη χρήση των δύο Nano SIM. Διαθέτει επίσης Bluetooth 5.0, GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou / Galileo, NFC και ηλεκτρονική πυξίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=uTHUCJB84XI

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%